4 spændende alternativer til de klassiske julefrokostretter

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Der er heldigvis stadig et par julefrokoster tilbage i år for de fleste af os. Derfor får du her 4 alternativer til de klassiske retter.

Fiskeristyrelsen fortæller i en pressemeddelelse om deres bedste alternativer til julefrokostbordet.

Her får du 4 af dem.

1. Fjæsing

Du kender måske fjæsingen som den eneste giftige fisk, vi har herhjemme.

På trods af sit lidt blakkede ry er fjæsingen en meget velegnet spisefisk med masser af kød på.

Læs også: 10 tegn på, at du får for meget sukker

Der er mange måder at tilberede en fjæsing på, men en af de mest oplagte til lige netop denne anledning er den gravade version.

Opskriften er den samme som til gravad laks – blot udskifter du laksen med fjæsingfileter uden skind og skåret i mundrette bidder.

2. Bønnepostej med ‘havets bacon’

Er du på udkig efter et godt alternativ til den klassiske varme leverpostej med bacon? Så kunne bønnepostej måske være svaret.

Bønnepostejen kan ligeledes serveres med stegte champignoner – og så kan du overveje at udskifte baconen med søltang, også kaldet ‘havets bacon’.

Læs også: Disse urtedrikke kan være nøglen til stærke og raske nyrer

Du kan enten købe postejen, eller du kan kaste dig ud i at lave den selv.

LÆS OGSÅ: Grønne frikadeller: Et sundt twist på julens klassikere

3. Lune linsedeller

De lune frikadeller er også en fast gæst på julefrokostbordet.

Men skal de være mere grønne i år, kan du udskifte svinekødet med linser.

Læs også: Kan du stole på fem-sekunders-reglen? Forskerne har svaret

Opskriften på linsefrikadeller ligner faktisk den på de klassiske frikadeller, blot med få modifikationer. Og selvfølgelig med linser i stedet for kød.

4. Konksnegle

Drømmer du om et helt anderledes indslag på julebordet i år, kan du overveje at diske op med konksnegle.

Konken er en havsnegl, som også kaldes ’havets vinbjergsnegl’.

Den ligner ikke som sådan nogle af elementerne på det klassiske julefrokostbord – men den kan gøre det ud for årets spændende spiselige indslag.

Læs også: 6 myter om kolesterol du skal stoppe med at tro på

Konksnegle kan eksempelvis koges og steges i hvidløgssmør og krydderurter.

Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.

LÆS OGSÅ: Nyd disse 9 sunde juleklassikere med god samvittighed

LÆS OGSÅ: 6 tips til at holde du dig sund i juletiden

Læs også: Advarsel! Denne frugt slider hårdere på leveren end vin

Andre Artikler

10 tegn på, at du får for meget sukker

Sukker gemmer sig i alt fra morgenmadsprodukter til salatdressinger – og selvom lidt sødt i ny og næ...

Dine ben afslører, om du har forhøjet kolesterol

Det vurderes, at omkring 2 millioner danskere lider af forhøjet kolesterol. Dette kan bemærkes i benene hos nogle mennesker.

Søvnekspertens råd: Derfor må du aldrig sove i denne position

Søvneksperten James Leinhard forklarer, hvorfor en helt bestemt og almindelig søvnposition kan være skadelig for dit helbred.

Disse urtedrikke kan være nøglen til stærke og raske nyrer

Dine nyrer arbejder døgnet rundt for at rense kroppen for affaldsstoffer. For at støtte deres funktion kan du...

10 tegn på, at du får for meget sukker

Sukker gemmer sig i alt fra morgenmadsprodukter til salatdressinger – og selvom lidt sødt i ny og næ...

Dine ben afslører, om du har forhøjet kolesterol

Det vurderes, at omkring 2 millioner danskere lider af forhøjet kolesterol. Dette kan bemærkes i benene hos nogle mennesker.

Søvnekspertens råd: Derfor må du aldrig sove i denne position

Søvneksperten James Leinhard forklarer, hvorfor en helt bestemt og almindelig søvnposition kan være skadelig for dit helbred.