Fiskeristyrelsen fortæller i en pressemeddelelse om deres bedste alternativer til julefrokostbordet.
Her får du 4 af dem.
1. Fjæsing
Du kender måske fjæsingen som den eneste giftige fisk, vi har herhjemme.
På trods af sit lidt blakkede ry er fjæsingen en meget velegnet spisefisk med masser af kød på.
Der er mange måder at tilberede en fjæsing på, men en af de mest oplagte til lige netop denne anledning er den gravade version.
Opskriften er den samme som til gravad laks – blot udskifter du laksen med fjæsingfileter uden skind og skåret i mundrette bidder.
2. Bønnepostej med ‘havets bacon’
Er du på udkig efter et godt alternativ til den klassiske varme leverpostej med bacon? Så kunne bønnepostej måske være svaret.
Bønnepostejen kan ligeledes serveres med stegte champignoner – og så kan du overveje at udskifte baconen med søltang, også kaldet ‘havets bacon’.
Du kan enten købe postejen, eller du kan kaste dig ud i at lave den selv.
LÆS OGSÅ: Grønne frikadeller: Et sundt twist på julens klassikere
3. Lune linsedeller
De lune frikadeller er også en fast gæst på julefrokostbordet.
Men skal de være mere grønne i år, kan du udskifte svinekødet med linser.
Opskriften på linsefrikadeller ligner faktisk den på de klassiske frikadeller, blot med få modifikationer. Og selvfølgelig med linser i stedet for kød.
4. Konksnegle
Drømmer du om et helt anderledes indslag på julebordet i år, kan du overveje at diske op med konksnegle.
Konken er en havsnegl, som også kaldes ’havets vinbjergsnegl’.
Den ligner ikke som sådan nogle af elementerne på det klassiske julefrokostbord – men den kan gøre det ud for årets spændende spiselige indslag.
Konksnegle kan eksempelvis koges og steges i hvidløgssmør og krydderurter.
Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.
LÆS OGSÅ: Nyd disse 9 sunde juleklassikere med god samvittighed