4 spændende alternativer til de klassiske julefrokostretter

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Der er heldigvis stadig et par julefrokoster tilbage i år for de fleste af os. Derfor får du her 4 alternativer til de klassiske retter.

Fiskeristyrelsen fortæller i en pressemeddelelse om deres bedste alternativer til julefrokostbordet.

Her får du 4 af dem.

1. Fjæsing

Du kender måske fjæsingen som den eneste giftige fisk, vi har herhjemme.

På trods af sit lidt blakkede ry er fjæsingen en meget velegnet spisefisk med masser af kød på.

Læs også: Patricks diæt med udelukkende kød og æg førte til en stor forvandling

Der er mange måder at tilberede en fjæsing på, men en af de mest oplagte til lige netop denne anledning er den gravade version.

Opskriften er den samme som til gravad laks – blot udskifter du laksen med fjæsingfileter uden skind og skåret i mundrette bidder.

2. Bønnepostej med ‘havets bacon’

Er du på udkig efter et godt alternativ til den klassiske varme leverpostej med bacon? Så kunne bønnepostej måske være svaret.

Bønnepostejen kan ligeledes serveres med stegte champignoner – og så kan du overveje at udskifte baconen med søltang, også kaldet ‘havets bacon’.

Læs også: Eksperter forklarer hvorfor B12-tilskud ikke er lige effektive for alle

Du kan enten købe postejen, eller du kan kaste dig ud i at lave den selv.

3. Lune linsedeller

De lune frikadeller er også en fast gæst på julefrokostbordet.

Men skal de være mere grønne i år, kan du udskifte svinekødet med linser.

Opskriften på linsefrikadeller ligner faktisk den på de klassiske frikadeller, blot med få modifikationer. Og selvfølgelig med linser i stedet for kød.

Læs også: Disse sundhedstrends forventes at vinde frem i 2026, vurderer eksperter

4. Konksnegle

Drømmer du om et helt anderledes indslag på julebordet i år, kan du overveje at diske op med konksnegle.

Konken er en havsnegl, som også kaldes ’havets vinbjergsnegl’.

Den ligner ikke som sådan nogle af elementerne på det klassiske julefrokostbord – men den kan gøre det ud for årets spændende spiselige indslag.

Konksnegle kan eksempelvis koges og steges i hvidløgssmør og krydderurter.

Læs også: Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.

Læs også: Det vigtigste råd fødevareeksperter giver hvert år til julekokke

Andre Artikler

Disse sunde vaner kan gøre hjernen op til otte år yngre

Ny forskning tyder på, at daglige vaner kan påvirke hjernens biologiske alder med op til otte år – selv hos mennesker med kroniske helbredsproblemer.

Patricks diæt med udelukkende kød og æg førte til en stor forvandling

En mands selv­dokumenterede år på en streng kød- og ægdiæt giver nyt indblik i, hvordan ensidige kostvalg kan påvirke både vægt og hverdag.

Eksperter forklarer hvorfor B12-tilskud ikke er lige effektive for alle

En ny forskningsgennemgang viser, at kroppen kan reagere meget forskelligt på B12-tilskud — og at typen af B12 måske spiller en større rolle, end mange tror.

Disse sundhedstrends forventes at vinde frem i 2026, vurderer eksperter

Flere mennesker forventes i 2026 at investere både mere tid og flere økonomiske ressourcer i sundhed - her er de nyeste trends.

Disse sunde vaner kan gøre hjernen op til otte år yngre

Ny forskning tyder på, at daglige vaner kan påvirke hjernens biologiske alder med op til otte år – selv hos mennesker med kroniske helbredsproblemer.

Patricks diæt med udelukkende kød og æg førte til en stor forvandling

En mands selv­dokumenterede år på en streng kød- og ægdiæt giver nyt indblik i, hvordan ensidige kostvalg kan påvirke både vægt og hverdag.

Eksperter forklarer hvorfor B12-tilskud ikke er lige effektive for alle

En ny forskningsgennemgang viser, at kroppen kan reagere meget forskelligt på B12-tilskud — og at typen af B12 måske spiller en større rolle, end mange tror.