4 spændende alternativer til de klassiske julefrokostretter

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Der er heldigvis stadig et par julefrokoster tilbage i år for de fleste af os. Derfor får du her 4 alternativer til de klassiske retter.

Fiskeristyrelsen fortæller i en pressemeddelelse om deres bedste alternativer til julefrokostbordet.

Her får du 4 af dem.

1. Fjæsing

Du kender måske fjæsingen som den eneste giftige fisk, vi har herhjemme.

På trods af sit lidt blakkede ry er fjæsingen en meget velegnet spisefisk med masser af kød på.

Læs også: Spis dig til mindre inflammation med disse smagfulde krydderier

Der er mange måder at tilberede en fjæsing på, men en af de mest oplagte til lige netop denne anledning er den gravade version.

Opskriften er den samme som til gravad laks – blot udskifter du laksen med fjæsingfileter uden skind og skåret i mundrette bidder.

2. Bønnepostej med ‘havets bacon’

Er du på udkig efter et godt alternativ til den klassiske varme leverpostej med bacon? Så kunne bønnepostej måske være svaret.

Bønnepostejen kan ligeledes serveres med stegte champignoner – og så kan du overveje at udskifte baconen med søltang, også kaldet ‘havets bacon’.

Læs også: Forskellen mellem svine- og kalkunbacon er minimal

Du kan enten købe postejen, eller du kan kaste dig ud i at lave den selv.

3. Lune linsedeller

De lune frikadeller er også en fast gæst på julefrokostbordet.

Men skal de være mere grønne i år, kan du udskifte svinekødet med linser.

Opskriften på linsefrikadeller ligner faktisk den på de klassiske frikadeller, blot med få modifikationer. Og selvfølgelig med linser i stedet for kød.

Læs også: Spis dig til nok magnesium med disse sunde bælgfrugter

4. Konksnegle

Drømmer du om et helt anderledes indslag på julebordet i år, kan du overveje at diske op med konksnegle.

Konken er en havsnegl, som også kaldes ’havets vinbjergsnegl’.

Den ligner ikke som sådan nogle af elementerne på det klassiske julefrokostbord – men den kan gøre det ud for årets spændende spiselige indslag.

Konksnegle kan eksempelvis koges og steges i hvidløgssmør og krydderurter.

Læs også: Forskere er enige: Blåbær er det bedste valg for din hjerne

Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.

Læs også: Ny forskning: Indtag af nødder kan sænke risikoen for hjertesygdom

Andre Artikler

Spis dig til mindre inflammation med disse smagfulde krydderier

Det er en vigtig del af et sundt liv at få antiinflammatoriske fødevarer ind i kosten. Det gælder...

Forskellen mellem svine- og kalkunbacon er minimal

Kalkunbacon bliver ofte betragtet som et sundere alternativ til svinebacon, men forskellene er mindre, end mange tror.Kalkunbacon...

Spis dig til nok magnesium med disse sunde bælgfrugter

De fleste voksne kan opfylde deres magnesiumbehov gennem en varieret kost, hvor bælgfrugter kan være en værdifuld kilde.Her...

Disse træningsformer virker bedst mod depression

Forskere fra University of Queensland har analyseret 218 studier med over 15.000 deltagere for at finde ud af,...

Spis dig til mindre inflammation med disse smagfulde krydderier

Det er en vigtig del af et sundt liv at få antiinflammatoriske fødevarer ind i kosten. Det gælder...

Forskellen mellem svine- og kalkunbacon er minimal

Kalkunbacon bliver ofte betragtet som et sundere alternativ til svinebacon, men forskellene er mindre, end mange tror.Kalkunbacon...

Spis dig til nok magnesium med disse sunde bælgfrugter

De fleste voksne kan opfylde deres magnesiumbehov gennem en varieret kost, hvor bælgfrugter kan være en værdifuld kilde.Her...