Sunde og lette fastelavnsboller med creme og bær

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Disse sunde fastelavnsboller giver dig den klassiske smag, men med færre kalorier og mere næring!

Fastelavnsboller er en uundgåelig del af fastelavn, men de fleste versioner kan være tunge med smør, sukker og hvidt mel.

Heldigvis kan du lave en lettere, sundere version uden at gå på kompromis med smagen.

I denne opskrift får du en dejlig luftig bolle, en let flødecreme, en smule chokolade og frysetørrede bær – alt sammen i en sundere udgave.

Sunde fastelavnsboller med let flødecreme

Denne opskrift giver ca. 10-12 fastelavnsboller.

Læs også: Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens

Ingredienser

Dejen

  • 2 dl lunkent mælk (evt. havre- eller mandelmælk)
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning eller kokossukker eller sukrin
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk smeltet smør eller kokosolie
  • 250 g hvedemel (kan erstattes delvist med fuldkornsmel)
  • 100 g havremel
  • Evt. kerner efter eget valg

Let flødecreme

  • 2 dl skyr eller græsk yoghurt
  • 1 dl piskefløde (kan erstattes med kokosfløde for en vegansk version)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1-2 spsk honning eller ahornsirup

Topping

  • 50 g mørk chokolade (min. 70 %)
  • Frysetørrede bær

Fremgangsmåde

1. Lav dejen

  1. Opløs gæren i den lune mælk sammen med honning. Lad det stå i 5 minutter.
  2. Tilsæt æg, smør/kokosolie og salt.
  3. Rør melet i lidt ad gangen, indtil dejen er blød og smidig. Tilsæt også kerner her, hvis du ønsker det.
  4. Ælt dejen i ca. 5-7 minutter, dæk den til, og lad den hæve i 1 time.

2. Form og bag bollerne

  1. Når dejen er hævet, æltes den let igennem og deles i 10-12 stykker.
  2. Form små boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter.
  4. Pensl med lidt mælk eller æg, og bag dem ved 180°C varmluft i ca. 12-15 minutter, til de er let gyldne.
  5. Lad bollerne køle af.

3. Lav den lette flødecreme

  1. Pisk fløden til en let skum.
  2. Vend forsigtigt skyr/yoghurt, vanilje og honning i.
  3. Smag til og stil på køl, indtil bollerne er klar.

4. Saml dine sunde fastelavnsboller

  1. Skær bollerne over, når de er kølet af.
  2. Fordel flødecremen i midten.
  3. Smelt mørk chokolade og dryp den over bollerne.
  4. Drys frysetørrede bær for ekstra crunch.

Tip: Du kan også dekorere dem med nødder, friske bær eller springe toppingen over, hvis du ønsker en endnu lettere version.

Læs også: Kun 2 ingredienser: Lav dine egne sprøde bananchips derhjemme

Andre Artikler

Drop skyldfølelsen: Derfor er det helt okay at afslutte et forhold

Det er aldrig let at afslutte et forhold, især når du stadig holder af personen.Men nogle gange...

5 advarselstegn på tarmkræft, du ikke må ignorere

Tarmkræft er en af de mest dødelige kræftformer, netop fordi symptomerne ofte ligner almindelige hverdagsgener.Mange overser de...

Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens

Du tror måske, du har styr på at koge kartofler – men en enkelt ingrediens kan ændre alt.

Hun døde i 11 minutter – det hun så på den anden side, vil give dig kuldegysninger

Hendes beretning vil få dig til at stille spørgsmål ved alt, som du tror, at du ved om livet og døden.

Drop skyldfølelsen: Derfor er det helt okay at afslutte et forhold

Det er aldrig let at afslutte et forhold, især når du stadig holder af personen.Men nogle gange...

5 advarselstegn på tarmkræft, du ikke må ignorere

Tarmkræft er en af de mest dødelige kræftformer, netop fordi symptomerne ofte ligner almindelige hverdagsgener.Mange overser de...

Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens

Du tror måske, du har styr på at koge kartofler – men en enkelt ingrediens kan ændre alt.