Sprøde vegetariske “fiskefileter” – en lækker opskrift til påskefrokosten

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vil du prøve en sprød, smagfuld og 100 % vegetarisk version af den klassiske fiskefilet?

Disse lækre pastinakfileter har en perfekt tekstur og en krydret panering, der giver en fantastisk smagsoplevelse.

Perfekt til en hjemmelavet remoulade og en skive citron!

Ingredienser

Til “fiskefileterne”:

  • 2 mellemstore pastinakker
  • Rapsolie til stegning

Panering:

  • ¾ dl (cirka 50 g) kikærtemel eller hvedemel
  • 1 dl plantemælk

Rasp:

  • 2 dl panko rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

1. Forbered pastinakkerne

Skræl pastinakkerne, og skær dem i skiver på langs, så de får en filet-lignende form.

Hvis pastinakkerne er meget tykke, kan du skære dem i to på langs, så de bliver fladere.

Læs også: Forskning afslører: Så meget vand bør du drikke hver dag

2. Lav paneringen

I en skål røres kikærtemel (eller hvedemel) sammen med plantemælken, indtil du får en jævn, cremet konsistens.

Det skal være tykt nok til at hænge fast på pastinakkerne.

3. Forbered raspen

Bland panko rasp med paprika, karry, salt og peber i en anden skål.

4. Panér pastinakfileterne

Dyp først pastinakskiverne i paneringsblandingen, så de bliver dækket helt. Derefter vendes de i raspen, så de får en sprød overflade.

Læs også: Advarsel! Disse madvarer må du aldrig tilberede i en airfryer

5. Steg de vegetariske fiskefileter

Varm en god mængde rapsolie på en pande ved middel-høj varme.

Steg pastinakfileterne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at absorbere overskydende olie.

6. Servering

Servér dine sprøde vegetariske “fiskefileter” med hjemmelavet remoulade, frisk citron og evt. en kartoffelsalat eller rugbrød for en klassisk, dansk oplevelse.

Helt perfekt til påskefrokosten.

Læs også: Drop Wegovy! Sådan taber du dig med naturlige ingredienser

Læs også: Dette sker i din krop, når du spiser ingefær hver dag

Andre Artikler

Folketinget i panik: Ny sundhedstrussel kan overhale kræft

Mens mange frygter kræft som den ultimative sundhedstrussel, lurer en usynlig fjende i skyggerne.

Denne ingrediens gør din chokoladebudding til et sundt mellemmåltid

Denne cremede chokoladebudding rig på protein er både lækker, mættende og klar på ingen tid. Perfekt som snack, dessert eller efter træning!

Forskning afslører: Så meget vand bør du drikke hver dag

Du har sikkert hørt, at to liter vand om dagen er nødvendigt. Men ny forskning fortæller noget helt andet.

Jan Hellesøe lover vægttab med hypnose – men virker det?

Jan Hellesøes hypnosevideo til vægttab er gået viralt. Med mere end en halv million visninger spirer håbet hos...

Folketinget i panik: Ny sundhedstrussel kan overhale kræft

Mens mange frygter kræft som den ultimative sundhedstrussel, lurer en usynlig fjende i skyggerne.

Denne ingrediens gør din chokoladebudding til et sundt mellemmåltid

Denne cremede chokoladebudding rig på protein er både lækker, mættende og klar på ingen tid. Perfekt som snack, dessert eller efter træning!

Forskning afslører: Så meget vand bør du drikke hver dag

Du har sikkert hørt, at to liter vand om dagen er nødvendigt. Men ny forskning fortæller noget helt andet.