Disse lækre pastinakfileter har en perfekt tekstur og en krydret panering, der giver en fantastisk smagsoplevelse.
Perfekt til en hjemmelavet remoulade og en skive citron!
Ingredienser
Til “fiskefileterne”:
- 2 mellemstore pastinakker
- Rapsolie til stegning
Panering:
- ¾ dl (cirka 50 g) kikærtemel eller hvedemel
- 1 dl plantemælk
Rasp:
- 2 dl panko rasp
- 1 tsk paprika
- 1 tsk karry
- Salt og peber efter smag
Sådan gør du
1. Forbered pastinakkerne
Skræl pastinakkerne, og skær dem i skiver på langs, så de får en filet-lignende form.
Hvis pastinakkerne er meget tykke, kan du skære dem i to på langs, så de bliver fladere.
Læs også: Ny forskning: 2 simple fødevarer kan beskytte hjernen mod Alzheimers
2. Lav paneringen
I en skål røres kikærtemel (eller hvedemel) sammen med plantemælken, indtil du får en jævn, cremet konsistens.
Det skal være tykt nok til at hænge fast på pastinakkerne.
3. Forbered raspen
Bland panko rasp med paprika, karry, salt og peber i en anden skål.
4. Panér pastinakfileterne
Dyp først pastinakskiverne i paneringsblandingen, så de bliver dækket helt. Derefter vendes de i raspen, så de får en sprød overflade.
Læs også: 10 tegn på, at du får for meget sukker
5. Steg de vegetariske fiskefileter
Varm en god mængde rapsolie på en pande ved middel-høj varme.
Steg pastinakfileterne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at absorbere overskydende olie.
6. Servering
Servér dine sprøde vegetariske “fiskefileter” med hjemmelavet remoulade, frisk citron og evt. en kartoffelsalat eller rugbrød for en klassisk, dansk oplevelse.
Helt perfekt til påskefrokosten.
Læs også: Disse urtedrikke kan være nøglen til stærke og raske nyrer
Læs også: Kan du stole på fem-sekunders-reglen? Forskerne har svaret