Sprøde vegetariske “fiskefileter” – en lækker opskrift til påskefrokosten

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vil du prøve en sprød, smagfuld og 100 % vegetarisk version af den klassiske fiskefilet?

Disse lækre pastinakfileter har en perfekt tekstur og en krydret panering, der giver en fantastisk smagsoplevelse.

Perfekt til en hjemmelavet remoulade og en skive citron!

Ingredienser

Til “fiskefileterne”:

  • 2 mellemstore pastinakker
  • Rapsolie til stegning

Panering:

  • ¾ dl (cirka 50 g) kikærtemel eller hvedemel
  • 1 dl plantemælk

Rasp:

  • 2 dl panko rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

1. Forbered pastinakkerne

Skræl pastinakkerne, og skær dem i skiver på langs, så de får en filet-lignende form.

Hvis pastinakkerne er meget tykke, kan du skære dem i to på langs, så de bliver fladere.

Læs også: Ny forskning: 2 simple fødevarer kan beskytte hjernen mod Alzheimers

2. Lav paneringen

I en skål røres kikærtemel (eller hvedemel) sammen med plantemælken, indtil du får en jævn, cremet konsistens.

Det skal være tykt nok til at hænge fast på pastinakkerne.

3. Forbered raspen

Bland panko rasp med paprika, karry, salt og peber i en anden skål.

4. Panér pastinakfileterne

Dyp først pastinakskiverne i paneringsblandingen, så de bliver dækket helt. Derefter vendes de i raspen, så de får en sprød overflade.

Læs også: 10 tegn på, at du får for meget sukker

5. Steg de vegetariske fiskefileter

Varm en god mængde rapsolie på en pande ved middel-høj varme.

Steg pastinakfileterne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at absorbere overskydende olie.

6. Servering

Servér dine sprøde vegetariske “fiskefileter” med hjemmelavet remoulade, frisk citron og evt. en kartoffelsalat eller rugbrød for en klassisk, dansk oplevelse.

Helt perfekt til påskefrokosten.

Læs også: Disse urtedrikke kan være nøglen til stærke og raske nyrer

Læs også: Kan du stole på fem-sekunders-reglen? Forskerne har svaret

Andre Artikler

Ny forskning: 2 simple fødevarer kan beskytte hjernen mod Alzheimers

Et nyt forskningsprojekt fra University of California, har påvist, at en kombination af to stoffer kan styrke hjernens...

10 tegn på, at du får for meget sukker

Sukker gemmer sig i alt fra morgenmadsprodukter til salatdressinger – og selvom lidt sødt i ny og næ...

Dine ben afslører, om du har forhøjet kolesterol

Det vurderes, at omkring 2 millioner danskere lider af forhøjet kolesterol. Dette kan bemærkes i benene hos nogle mennesker.

Søvnekspertens råd: Derfor må du aldrig sove i denne position

Søvneksperten James Leinhard forklarer, hvorfor en helt bestemt og almindelig søvnposition kan være skadelig for dit helbred.

Ny forskning: 2 simple fødevarer kan beskytte hjernen mod Alzheimers

Et nyt forskningsprojekt fra University of California, har påvist, at en kombination af to stoffer kan styrke hjernens...

10 tegn på, at du får for meget sukker

Sukker gemmer sig i alt fra morgenmadsprodukter til salatdressinger – og selvom lidt sødt i ny og næ...

Dine ben afslører, om du har forhøjet kolesterol

Det vurderes, at omkring 2 millioner danskere lider af forhøjet kolesterol. Dette kan bemærkes i benene hos nogle mennesker.