Subscription Plans

Free limited access

Gratis
/ forever
  • Etiam est nibh, lobortis sit
  • Praesent euismod ac
  • Ut mollis pellentesque tortor
  • Nullam eu erat condimentum
  • Donec quis est ac felis
  • Orci varius natoque dolor

Member full access

100
DKK
10
DKK
DKK
0
/ year
  • Etiam est nibh, lobortis sit
  • Praesent euismod ac
  • Ut mollis pellentesque tortor
  • Nullam eu erat condimentum
  • Donec quis est ac felis
  • Orci varius natoque dolor
Yearly pricing
Monthly pricing

Sprøde vegetariske “fiskefileter” – en lækker opskrift til påskefrokosten

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vil du prøve en sprød, smagfuld og 100 % vegetarisk version af den klassiske fiskefilet?

Disse lækre pastinakfileter har en perfekt tekstur og en krydret panering, der giver en fantastisk smagsoplevelse.

Perfekt til en hjemmelavet remoulade og en skive citron!

Ingredienser

Til “fiskefileterne”:

  • 2 mellemstore pastinakker
  • Rapsolie til stegning

Panering:

  • ¾ dl (cirka 50 g) kikærtemel eller hvedemel
  • 1 dl plantemælk

Rasp:

  • 2 dl panko rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

1. Forbered pastinakkerne

Skræl pastinakkerne, og skær dem i skiver på langs, så de får en filet-lignende form.

Hvis pastinakkerne er meget tykke, kan du skære dem i to på langs, så de bliver fladere.

Læs også: Smagfuld og sund lammekarryret med grøntsager – perfekt til påsken

2. Lav paneringen

I en skål røres kikærtemel (eller hvedemel) sammen med plantemælken, indtil du får en jævn, cremet konsistens.

Det skal være tykt nok til at hænge fast på pastinakkerne.

3. Forbered raspen

Bland panko rasp med paprika, karry, salt og peber i en anden skål.

4. Panér pastinakfileterne

Dyp først pastinakskiverne i paneringsblandingen, så de bliver dækket helt. Derefter vendes de i raspen, så de får en sprød overflade.

Læs også: Ny forskning: Denne type vin kan øge din risiko for hudkræft

5. Steg de vegetariske fiskefileter

Varm en god mængde rapsolie på en pande ved middel-høj varme.

Steg pastinakfileterne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at absorbere overskydende olie.

6. Servering

Servér dine sprøde vegetariske “fiskefileter” med hjemmelavet remoulade, frisk citron og evt. en kartoffelsalat eller rugbrød for en klassisk, dansk oplevelse.

Helt perfekt til påskefrokosten.

Læs også: Er sodavand eller kage værst for hjertet? Forskere har svaret

Læs også: Sådan får du billige vitaminer – uden at sprænge budgettet

Andre Artikler

Smagfuld og sund lammekarryret med grøntsager – perfekt til påsken

Lækkert, mørt lam i en krydret og cremet sauce fyldt med sunde grøntsager – lyder det ikke fristende?

Ny forskning: Denne type vin kan øge din risiko for hudkræft

En ny undersøgelse viser, at både rød- og hvidvin kan øge risikoen for kræft, men den ene af...

Ny forskning: Denne træning giver dig det længste liv

Et stort dansk studie har nu givet svaret på, hvad den mest effektive træningsform er, hvis du vil holde dig sund og leve længere.

Disse ting ødelægger din søvn – og du gør dem sikkert selv

Sundheds- og sygelighedsundersøgelsen 2021 har undersøgt, hvor mange danskere, der ikke får søvn nok til at føle sig...

Smagfuld og sund lammekarryret med grøntsager – perfekt til påsken

Lækkert, mørt lam i en krydret og cremet sauce fyldt med sunde grøntsager – lyder det ikke fristende?

Ny forskning: Denne type vin kan øge din risiko for hudkræft

En ny undersøgelse viser, at både rød- og hvidvin kan øge risikoen for kræft, men den ene af...

Ny forskning: Denne træning giver dig det længste liv

Et stort dansk studie har nu givet svaret på, hvad den mest effektive træningsform er, hvis du vil holde dig sund og leve længere.