Lider du af migræne? Så kan din kost spille en afgørende rolle.
Visse madvarer indeholder stoffer, der kan udløse migræneanfald hos personer, der er disponeret for lidelsen.
Her er en oversigt over de værste syndere, ifølge eksperten Anne Bülow-Olsen, biolog, formand for Migrænikerforbundet og forfatter til bogen ‘Mad – der ikke giver migræne’.
Oksekød

Oksekød indeholder stoffet tyramin, som kan påvirke blodkarrene i hjernen og udløse migræneanfald.
Læs også: Disse sunde fødevarer kan i virkeligheden skade dine tænder
Saltet eller røget kød og fisk

Forarbejdede kødprodukter som røget laks, spegepølse og bacon har højt indhold af tyramin, som kan være en trigger.
Bouillonterninger og -pulver

Disse indeholder ofte tilsætningsstoffer, der kan forårsage migræne hos følsomme personer.
Modne oste

Parmesan, blåskimmelost og cheddar er kendt for at have et højt tyraminindhold, som kan trigge migræneanfald.
Alkohol

Både vin, øl og spiritus indeholder tyramin og phenylethylamin, som kan forårsage hovedpine og migræne.
Læs også: Forskere: Disse fødevarer fordobler risikoen for tidlige tegn på Parkinsons
Sild

Sild indeholder histamin, som kan fremkalde allergiske reaktioner og migræne hos dem, der er følsomme overfor stoffet.
Chokolade

Chokolade indeholder både tyramin og phenylethylamin – to stoffer, der er kendt for at udløse migræne.
Light sodavand og sødemidler

Sødemidlet aspartam, som findes i light sodavand og sukkerfrit tyggegummi, er en kendt trigger for migræne.
Overmodne bananer og avocadoer

Frugter med brune pletter har et højt indhold af phenylethylamin, som kan være en af årsagerne til dine migræneanfald.
Læs også: Læger afslører: Disse olier kan styrke dit hjerte og forbedre dit kolesteroltal
Tomater og citrusfrugter

Disse frugter indeholder octopamin, som kan påvirke blodkarrene og potentielt udløse migræneanfald.
Artiklen er baseret på informationer fra Woman.