Du vil aldrig spise chips fra supermarkedet igen, efter du har prøvet disse grønkålschips!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sprøde, sunde og uimodståelige! Grønkålschips er den perfekte snack, når du vil forkæle dig selv uden dårlig samvittighed.

Er du på jagt efter en sundere snack, der stadig tilfredsstiller din trang til noget sprødt og salt? Så skal du prøve hjemmelavede grønkålschips!

De er fyldt med fibre, vitaminer og knasende god smag – og det bedste af det hele? De er super nemme at lave i ovnen med få ingredienser.

Opskrift på sprøde grønkålschips

Opskriften er til 2-3 personer.

Ingredienser

  • 1 bundt frisk grønkål (ca. 150 g)
  • 1–2 spsk olivenolie
  • ½ tsk fint havsalt
  • Valgfrit: lidt chiliflager, røget paprika eller hvidløgspulver

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen

Start med at forvarme din ovn til 150 °C (almindelig ovn, ikke varmluft). Den relativt lave temperatur er vigtig for at chipsene bliver sprøde uden at brænde på.

Læs også: Derfor kobler forskere rødt kød til demens og hjerteproblemer

2. Klargør grønkålen

Skyl grønkålen grundigt, og tør den helt – gerne i en salatslynge eller med et rent viskestykke.

Det er vigtigt, at bladene er tørre, ellers bliver chipsene bløde i stedet for sprøde.

Fjern den grove stilk på hvert blad og riv grønkålen i mundrette stykker.

3. Vend med olie og krydderier

Kom grønkålen i en stor skål, og tilsæt olivenolie. Brug hænderne til at massere olien godt ind i bladene – alle stykker skal være dækket, men ikke drivvåde.

Læs også: Skal du virkelig drikke vand, selvom du ikke er tørstig?

Tilsæt salt og evt. dine foretrukne krydderier.

4. Bag chipsene

Fordel grønkålen i ét lag på en bageplade med bagepapir. De må ikke ligge oven på hinanden – så bliver de bløde.

Bag midt i ovnen i ca. 12–18 minutter. Hold godt øje undervejs – chipsene skal være mørkegrønne og sprøde, men ikke brune.

Du kan evt. vende dem forsigtigt halvvejs.

Læs også: Her er den sundeste fisk - og den fisk, du bør undgå!

5. Afkøl og spis!

Lad chipsene køle af i et par minutter på pladen. De bliver endnu sprødere, når de køler lidt ned.

Spis dem med det samme, eller opbevar i en lufttæt beholder i op til et par dage (men de smager bedst friske).

Læs også: Du tror, det er snyd: Disse sunde cookies smager himmelsk

Andre Artikler

Dødelig fejl på dansk hospital – han skulle bare bedøves

En forveksling mellem to lægemidler afslører alvorlige huller i patientsikkerheden – og nu kræver eksperter handling.

Derfor kobler forskere rødt kød til demens og hjerteproblemer

Vidste du, at det, du spiser, ikke kun påvirker din vægt og dit kolesteroltal – men måske også...

Tidlig sorg kan mærke dig for livet – også biologisk

Et tab i barndommen eller ungdommen kan sætte dybe spor – ikke kun psykisk, men også i din biologi.

Trusler, slag og jernrør! Personale frygter for deres liv

Trusler med jernrør og et eksplosivt arbejdsmiljø præger i stigende grad hverdagen for personalet.

Dødelig fejl på dansk hospital – han skulle bare bedøves

En forveksling mellem to lægemidler afslører alvorlige huller i patientsikkerheden – og nu kræver eksperter handling.

Derfor kobler forskere rødt kød til demens og hjerteproblemer

Vidste du, at det, du spiser, ikke kun påvirker din vægt og dit kolesteroltal – men måske også...

Tidlig sorg kan mærke dig for livet – også biologisk

Et tab i barndommen eller ungdommen kan sætte dybe spor – ikke kun psykisk, men også i din biologi.