Du gætter aldrig, hvad der gemmer sig i disse lækre citroner

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Du gætter aldrig, hvad der gemmer sig i disse lækre citroner

Søger du en dessert, der både er lækker og let, sund og samtidig flot nok til at imponere dine gæster?

Så skal du prøve disse fyldte citroner – en frisk, cremet og helt naturlig dessert, hvor selve citronen fungerer som både ingrediens og serveringsskål.

Fyldte citroner

Til 4 personer.

Læs også: 10 gode hygiejneregler i påsken - derfor må aldrig servere karrysild i en krystalskål

Ingredienser

  • 4 store økologiske citroner
  • 1 citron til revet citronskal
  • 200 g græsk yoghurt (eller plantebaseret alternativ)
  • 2-3 spsk honning eller agavesirup (smag til)
  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
  • Revet skal af 1 økologisk citron
  • Friske spiseblomster til pynt

Fremgangsmåde

  1. Skyl citronerne grundigt, og skær forsigtigt toppen af (ca. 1/5 af citronen).
  2. Brug en ske til forsigtigt at grave indmaden ud uden at ødelægge skallen – det er den, vi skal bruge som serveringskop. Pas på ikke at punktere bunden.
  3. Læg skallerne i køleskabet, mens du laver fyldet – det hjælper med at holde dem friske og faste.
  4. Pres saften ud af den udkernede citronmasse – du skal bruge ca. 2-3 spsk frisk citronsaft.
  5. Bland citronsaften med yoghurt, honning/agavesirup, vanilje og revet citronskal. Rør det hele godt sammen, indtil du får en ensartet, cremet konsistens.
  6. Smag til – vil du have den sødere, så tilsæt lidt mere honning.
  7. Vil du have en endnu lettere konsistens, kan du piske yoghurtblandingen med en elpisker i et par minutter, til den bliver luftig.
  8. Tag citron-skallerne ud af køleskabet og fyld dem med citroncremen. Top med friske blomster og lidt revet citronskræl.

Variationer du kan prøve

  • Med kokos: Brug kokos-yoghurt og drys med ristede kokosflager for en tropisk version.
  • Med chokolade: Tilsæt lidt mørk chokolade i små stykker i cremen.
  • Med mango: Blend lidt moden mango i yoghurten for en frugtigere version.

Læs også: Du bør aldrig spise et æg uden at læse dens kode først

Andre Artikler

10 gode hygiejneregler i påsken – derfor må aldrig servere karrysild i en krystalskål

Påsken er fuld af traditioner, lækker mad og hyggelige stunder med familien – men også en tid, hvor...

Du bør aldrig spise et æg uden at læse dens kode først

Næste gang du står i supermarkedet og vælger æg, så kig en ekstra gang på stemplet. Tallene og bogstaverne på ægget afslører nemlig langt mere, end du tror.

Forskere afslører: Spis denne diæt, hvis du vil undgå sygdom

Et stort, britisk studie har fulgt næsten 3.000 ældre i 20 år – og resultatet peger på én særlig livsstilsfaktor, der kan afgøre, om du undgår både hoftebrud og tidlig død.

Uventet våben mod kognitiv tilbagegang hos ældre – og det ligger i lommen

Ny forskning peger på, at et hverdagselement måske er nøglen til at holde hjernen skarp – også når du rammer pensionsalderen.

10 gode hygiejneregler i påsken – derfor må aldrig servere karrysild i en krystalskål

Påsken er fuld af traditioner, lækker mad og hyggelige stunder med familien – men også en tid, hvor...

Du bør aldrig spise et æg uden at læse dens kode først

Næste gang du står i supermarkedet og vælger æg, så kig en ekstra gang på stemplet. Tallene og bogstaverne på ægget afslører nemlig langt mere, end du tror.

Forskere afslører: Spis denne diæt, hvis du vil undgå sygdom

Et stort, britisk studie har fulgt næsten 3.000 ældre i 20 år – og resultatet peger på én særlig livsstilsfaktor, der kan afgøre, om du undgår både hoftebrud og tidlig død.