Mums! Så nemt kan du bage dit eget rugbrød

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Drømmer du om et saftigt rugbrød med sprød skorpe og masser af smag? Så læs med her.

Der er noget særligt ved duften af nybagt rugbrød.

Den vækker måske minder om barndom, frokoster med varme fiskefileter og remoulade og køkkener med bløde stemmer i baggrunden.

I en tid hvor mange vælger det hurtige og færdigbagte, er det at bage sit eget rugbrød blevet lidt af en luksus – men det behøver det ikke at være.

Her får du en nem opskrift på et klassisk rugbrød med kerner, som du kan bage selv, helt uden brug af surdej.

Læs også: Disse sunde pestosnegle bliver din næste picnics favorit

Klassisk rugbrød

Ingredienser

  • 5 dl vand (lunkent)
  • 25 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sirup (kan erstattes med honning)
  • 150 g rugkerner (kan være hele eller knækkede)
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g hørfrø
  • 300 g rugmel
  • 150 g hvedemel (eller fuldkornshvedemel for ekstra fibre)

Fremgangsmåde

  1. Start med at hælde kogende vand over rugkernerne og lad dem trække i cirka 1 time, eller gerne natten over. Dette gør dem bløde og giver et mere saftigt brød.
  2. Når du er klar til at bage, opløses gæren i det lunkne vand. Tilsæt sirup og salt, og rør rundt til gæren er helt opløst.
  3. Kom de udblødte rugkerner i dejen sammen med hørfrø, solsikkekerner, rugmel og hvedemel. Gem nogle solsikkekerner til toppen
  4. Rør dejen godt sammen – den skal være ret klistret og tung, ikke som en almindelig hvededej.
  5. Brug gerne en røremaskine, men det kan også gøres med en kraftig grydeske og lidt tålmodighed.
  6. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 3 liter). Glat overfladen med en våd ske og dæk formen med et viskestykke.
  7. Lad brødet hæve et lunt sted i cirka 1,5 til 2 timer, eller til det når kanten af formen.
  8. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  9. Drys brødet med solsikkekerner og bag det i 1 time og 15 minutter.
  10. Når det er færdigt, skal det lyde hult, når du banker på bunden.
  11. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist.

Læs også: Har du også lyst til rabarber hele sommeren? Så skal du prøve denne salat

Andre Artikler

Disse sunde pestosnegle bliver din næste picnics favorit

Leder du efter en nem, lækker og sund snack til picnic-kurven? Så er disse pestosnegle perfekte at tage med på farten.

Et svagt håndtryk kan afsløre, hvor længe du lever

Har du nogensinde tænkt over, at et fast greb kan sige mere om din sundhed, end du aner?

50-årig blev fuld efter et glas vin – lægens fund chokerede alle

Da Simon Bowler begyndte at føle sig beruset efter bare en drink, troede han, det var en tilfældighed - men det var det langt fra.

Advarsel! Mus kan have forurenet produkt solgt i blandt andet Q8, 7-Eleven og Meny

Mange danskere har nydt den som en luksussnack i sommermånederne. Nu advarer myndighederne mod en uventet risiko, der kan gemme sig i produktet.

Disse sunde pestosnegle bliver din næste picnics favorit

Leder du efter en nem, lækker og sund snack til picnic-kurven? Så er disse pestosnegle perfekte at tage med på farten.

Et svagt håndtryk kan afsløre, hvor længe du lever

Har du nogensinde tænkt over, at et fast greb kan sige mere om din sundhed, end du aner?

50-årig blev fuld efter et glas vin – lægens fund chokerede alle

Da Simon Bowler begyndte at føle sig beruset efter bare en drink, troede han, det var en tilfældighed - men det var det langt fra.