Det gemmer sig i din mad – nu kobles det til aggressiv kræftvækst

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Ny forskning viser, at netop dette stof kan være med til at give kræftceller et farligt forspring.

Hver dag arbejder kroppen på højtryk for at holde vores celler i balance. De dør, deler sig og fornyes i en uendelig cyklus.

Men indimellem opstår der fejl i denne proces. Fejl, som kan føre til alvorlige sygdomme som kræft.

Forskere har i årevis forsøgt at forstå, hvad der præcis driver kræftcellers aggressive vækst. Svaret har længe været ukendt.

Nu peger ny forskning på en overraskende synder, som tilsyneladende giver nogle kræftformer en uventet fordel.

Læs også: Ny forskning viser, at 22 af disse nødder om dagen kan ændre dit helbred markant

Et stof du måske får hver dag

Stoffet hedder taurin og findes i mange energidrikke og i fødevarer som fisk og kød. Kroppen danner det også selv.

Derfor har det været betragtet som helt harmløst. Faktisk har tidligere undersøgelser vist, at taurin kan beskytte mod visse kræftformer.

Dog har en ny undersøgelse fra University of Rochester Medical Center vist, at leukæmiceller bruger taurin til at vokse hurtigere.

Det sker ved, at cellerne låner stoffet fra knoglemarven og omdanner det til energi. Jo mere energi, desto hurtigere kan kræftcellerne dele sig og sprede sig i kroppen.

Læs også: Studie afslører kønsforskel: Fedtsyrer kan beskytte kvinder mod demens

En mulig ny vej til behandling

Forskerne fandt, at hvis man blokerer for taurinoptaget, så hæmmes væksten af leukæmiceller.

Det gælder især ved former som akut og kronisk myeloid leukæmi samt visse knoglemarvssygdomme.

Det åbner døren for en ny behandlingsstrategi, hvor man målrettet forsøger at sulte kræftcellerne for taurin.

Men før du smider energidrikken ud, er det vigtigt at slå fast: Forskerne har ikke fundet beviser for, at taurin forårsager kræft hos raske mennesker.

Læs også: Kvinde smed 60 kilo efter at have skåret én ting væk fra sin kost

Dog anbefales det, at patienter med leukæmi tager en snak med deres læge, hvis de indtager stoffet ofte.

Artiklen er baseret på informationer fra Illustreret Videnskab.

Læs også: Populær spise kan svække din tarm – ny forskning vækker bekymring

Andre Artikler

Rødbedehummus: Den gør dit bord både sundt og farverigt

Leder du efter en farverig, sund og lynhurtig dip, der imponerer gæsterne? Så er denne cremede og nemme rødbedehummus svaret!

Hvor langt tilbage i tiden kan vi bevare minder?

Forskere undersøger, hvor langt tilbage vores tidligste barndomsminder egentlig rækker.

Ny forskning viser, at 22 af disse nødder om dagen kan ændre dit helbred markant

En ny omfattende analyse viser, at 60 gram disse nødder om dagen, svarende til cirka 22 stk, kan...

Studie afslører kønsforskel: Fedtsyrer kan beskytte kvinder mod demens

Alzheimers er en af de sygdomme, mange frygter med alderen, og forskningen leder konstant efter nye brikker til...

Rødbedehummus: Den gør dit bord både sundt og farverigt

Leder du efter en farverig, sund og lynhurtig dip, der imponerer gæsterne? Så er denne cremede og nemme rødbedehummus svaret!

Hvor langt tilbage i tiden kan vi bevare minder?

Forskere undersøger, hvor langt tilbage vores tidligste barndomsminder egentlig rækker.

Ny forskning viser, at 22 af disse nødder om dagen kan ændre dit helbred markant

En ny omfattende analyse viser, at 60 gram disse nødder om dagen, svarende til cirka 22 stk, kan...