Cookie dough proteinbarer – perfekt snack til din træning

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Disse hjemmelavede proteinbarer er perfekte til dig, der ønsker en sød treat uden unødige tilsætningsstoffer og tomme kalorier.

Disse proteinbarer er lavet med naturlige ingredienser og giver en skøn balance mellem protein, sunde fedtstoffer og langsomme kulhydrater.

De minder om klassisk cookie dough i smag og konsistens, men uden alt det raffinerede sukker og de usunde tilsætningsstoffer, som man typisk finder i færdiglavede proteinbarer.

Cookie dough proteinbarer

Mellem 8-12 stk, afhængig af størrelsen.

Ingredienser

  • 150 g havremel (kan laves ved at blende havregryn fint)
  • 100 g proteinpulver med vaniljesmag
  • 2 spsk peanutbutter eller mandelsmør
  • 2 spsk honning eller ahornsirup
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 50 ml mælk (almindelig, mandel- eller havremælk)
  • 30 g mørk chokolade (hakket eller chokoladeknapper)
  • 1 knsp salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande havremel og proteinpulver i en stor skål. Tilsæt en knivspids salt for at fremhæve smagen.
  2. I en separat skål røres peanutbutter (eller mandelsmør), honning og vaniljeekstrakt sammen. Hvis blandingen er meget tyk, kan du varme den let op i mikrobølgeovnen i 10-15 sekunder.
  3. Hæld den våde blanding ned i skålen med de tørre ingredienser og rør godt rundt.
  4. Tilsæt mælken lidt ad gangen, indtil dejen får en blød, men sammenhængende konsistens. Den skal være fugtig nok til at samle sig, men ikke klistret.
  5. Vend de hakkede chokoladestykker i dejen.
  6. Beklæd en form med bagepapir og tryk dejen ud i et jævnt lag.
  7. Stil formen i køleskabet i mindst 30 minutter, så barerne kan sætte sig.
  8. Skær dejen i barer i den ønskede størrelse og opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Tips og variationer

Vil du variere opskriften? Prøv disse alternativer:

Læs også: Sådan reagerer kroppen, når du stopper med vægttabsmedicin

  • Brug kakaonibs i stedet for mørk chokolade for et endnu sundere alternativ.
  • Skift peanutbutter ud med cashewsmør for en mildere smag.
  • Tilsæt et drys kanel eller en smule kokosmel for ekstra smagsdybde.
  • Hvis du vil have en mere crunchy tekstur, så tilsæt hakkede nødder.

Holdbarhed og opbevaring

Disse proteinbarer kan holde sig friske i køleskabet i op til en uge i en lufttæt beholder.

Du kan også fryse dem ned og tage en op, når du har brug for en hurtig snack, men vi garanterer dig, du kommer ikke til at kunne holde fingrene fra dem.

Læs også: Tabte 20 kilo med vægttabsmedicin: “Her er hvad ingen fortalte mig”

Andre Artikler

Sådan reagerer kroppen, når du stopper med vægttabsmedicin

Medicinen virker – ingen tvivl om det. Men hvad sker der, når man lægger sprøjten eller pillen på...

Forskere i chok: Denne plante viser tegn på at kunne helbrede kræft

Et gennembrud i kampen mod en af verdens mest dødelige kræftformer kommer fra et sted, du aldrig havde gættet

Derfor hæver dine ben – og sådan slipper du af med væsken

Hævede ben er mere almindeligt, end man tror – og selvom det sjældent er farligt, kan det være...

Så mange skridt om dagen bør du egentlig tage, hvis du er over 60

For personer over 60 er det ikke mængden, men måden, du går på, der tæller. Ny forskning udfordrer...

Sådan reagerer kroppen, når du stopper med vægttabsmedicin

Medicinen virker – ingen tvivl om det. Men hvad sker der, når man lægger sprøjten eller pillen på...

Forskere i chok: Denne plante viser tegn på at kunne helbrede kræft

Et gennembrud i kampen mod en af verdens mest dødelige kræftformer kommer fra et sted, du aldrig havde gættet

Derfor hæver dine ben – og sådan slipper du af med væsken

Hævede ben er mere almindeligt, end man tror – og selvom det sjældent er farligt, kan det være...