Derfor bør du fryse dine kulhydrater, før du spiser dem

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Det kan det være en god idé at smide ris, pasta eller kartofler i fryseren, før du spiser dem.

Når vi spiser kulhydrater som hvid ris, pasta eller kartofler, nedbrydes de hurtigt til glukose og kan forårsage en hurtig stigning i blodsukkeret.

Det giver en kortvarig energiboost – men også et efterfølgende crash, der gør os trætte og sultne igen.

Fryseprocessen ændrer strukturen

Når kulhydrater bliver kogt, afkølet og derefter genopvarmet, sker der en kemisk forandring, der danner det, der kaldes resistent stivelse.

Denne type stivelse fordøjes langsommere, hvilket betyder, at blodsukkeret stiger mere gradvist.

Læs også: Disse fødevarer giver ifølge læger oftest problemer med GLP-1 mediciner

Ifølge ernæringseksperter fungerer resistent stivelse mere som kostfibre, hvilket kan forbedre fordøjelsen, reducere inflammation og give en længere mæthedsfornemmelse.

Et studie har vist, at afkøling og nedfrysning af stivelsesholdige fødevarer kan øge mængden af resistent stivelse markant, hvilket gør dem sundere for kroppen.

Hvem kan have gavn af at fryse kulhydrater?

Denne metode kan især være gavnlig for personer med diabetes, der ønsker at regulere deres blodsukker, samt dem, der ønsker at tabe sig.

Resistent stivelse giver en mere jævn energifrigivelse og kan hjælpe med at reducere den samlede mængde kalorier, kroppen optager fra kulhydraterne.

Læs også: 34-årig kvinde fik sundere kolesterol med disse kostændringer

Desuden kan frysning af måltider i portioner være en god strategi til madplanlægning, da det mindsker madspild og sikrer, at der altid er sunde alternativer klar.

Sådan fryser du dine kulhydrater korrekt

For at få det bedste resultat anbefales det at koge kulhydraterne, lade dem køle helt ned, inden de fryses, og derefter genopvarme dem ved enten at mikrobølge eller stege dem.

Dette sikrer, at resistent stivelse dannes korrekt, samtidig med at teksturen bevares.

Selvom forskningen stadig er i gang, tyder meget på, at denne simple metode kan gøre dine kulhydrater sundere og samtidig hjælpe med at reducere madspild.

Læs også: Ny analyse: Plantekost giver større vægttab – også med mindre sunde valg

Artiklen er baseret på informationer fra National Geographic.

Læs også: Ny forskning: Faste kan koste dig din muskelmasse

Andre Artikler

Forskning: Banan i smoothie kan sænke næringsoptaget

Ingredienserne i smoothies kræver en del omtanke for at få mest muligt ud af næringsstofferne.

Dette kan et dagligt indtag af bladgrønt gøre for din krop

Et dagligt indtag af bladgrønt spiller en større rolle i kostvaner, end mange er opmærksomme på.

Ekspert udpeger fællestræk i musik, der får lyttere i bedre humør

En bestemt melodi placerer sig øverst i en analyse over de sange, som kan gøre os mest glade.

Den nålefri vægttabsmedicin kan blive tilgængelig allerede næste år

En mulig ny behandling for overvægt og type 2-diabetes nærmer sig godkendelse, vil det blive Ozempic 2.0?

Forskning: Banan i smoothie kan sænke næringsoptaget

Ingredienserne i smoothies kræver en del omtanke for at få mest muligt ud af næringsstofferne.

Dette kan et dagligt indtag af bladgrønt gøre for din krop

Et dagligt indtag af bladgrønt spiller en større rolle i kostvaner, end mange er opmærksomme på.

Ekspert udpeger fællestræk i musik, der får lyttere i bedre humør

En bestemt melodi placerer sig øverst i en analyse over de sange, som kan gøre os mest glade.