Subscription Plans

Free limited access

Gratis
/ forever
  • Etiam est nibh, lobortis sit
  • Praesent euismod ac
  • Ut mollis pellentesque tortor
  • Nullam eu erat condimentum
  • Donec quis est ac felis
  • Orci varius natoque dolor

Member full access

100
DKK
10
DKK
DKK
0
/ year
  • Etiam est nibh, lobortis sit
  • Praesent euismod ac
  • Ut mollis pellentesque tortor
  • Nullam eu erat condimentum
  • Donec quis est ac felis
  • Orci varius natoque dolor
Yearly pricing
Monthly pricing

Dette grilltrick kender din nabo – men har glemt at fortælle dig

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En simpel detalje kan redde hele din grillaften – og den har været i dit køkken hele tiden.

For mange starter grillsæsonen med store forventninger og sultne gæster. Men alt for ofte ender det med frustration, når kødet nægter at slippe grillristen.

Det hænger fast, rives i stykker og mister både saft og smag. Man forsøger med mere olie, højere varme eller hurtigere vending – uden held.

Men problemet er ikke dig. Det er videnskab.

Derfor hænger kødet fast

Når du smider en bøf eller en pølse på grillen, sker der noget ganske bestemt.

Læs også: Derfor bør du spise bønner hver dag

Proteinerne i kødet reagerer med den varme rist og danner små bindinger. De slipper først, når proteinerne er tilstrækkeligt tilberedte.

Det betyder, at du ofte vender for tidligt – og det får kødet til at sidde fast.

Men det er ikke det eneste, der spiller ind. Ristens overflade og temperaturen har også betydning.

Derfor er der et trick, der har vist sig at være overraskende effektivt – og helt uden brug af dyre remedier.

Læs også: Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens

Det overraskende køkkenhack

Før du tænder grillen, skal du finde et ganske almindeligt køkkenredskab. Et løg eller en kartoffel.

Når du gnider grillristen med et halvt løg eller kartoffel, dannes en naturlig hinde, som gør, at kødet slipper lettere.

Vil du tage det et skridt videre, kan du lade kødet blive på grillen lidt længere før du vender det.

Når det først har fået en god stegeskorpe, slipper det lettere af sig selv.

Læs også: Denne populære type æg er den sundeste og har en række fordele

Artiklen er baseret på informationer fra Senest.dk.

Læs også: 101 lande undersøgt: Disse madvaner vil forlænge din levetid

Andre Artikler

Mand var død i 45 minutter: Fortæller nu, hvad der venter på den anden side

Nogle historier sætter sig fast. Ikke fordi de er dramatiske, men fordi de får os til at se på livet – og døden – med nye øjne.

Uge 2: Følg din fremgang – hvordan du mærker forbedringer

I uge 2 begynder du for alvor at mærke gevinsten af din løbetræning – og nu gælder det om at holde fast.

Derfor bør du spise bønner hver dag

Ifølge ny forskning kan én kop bønner om dagen gøre underværker – især hvis du har prædiabetes.Her...

Højt blodtryk viser sig sjældent tydeligt – Disse symptomer må du ikke ignorere

Forhøjet blodtryk bliver ofte kaldt den stille dræber, fordi det kan udvikle sig uden mærkbare symptomer.Men nogle...

Mand var død i 45 minutter: Fortæller nu, hvad der venter på den anden side

Nogle historier sætter sig fast. Ikke fordi de er dramatiske, men fordi de får os til at se på livet – og døden – med nye øjne.

Uge 2: Følg din fremgang – hvordan du mærker forbedringer

I uge 2 begynder du for alvor at mærke gevinsten af din løbetræning – og nu gælder det om at holde fast.

Derfor bør du spise bønner hver dag

Ifølge ny forskning kan én kop bønner om dagen gøre underværker – især hvis du har prædiabetes.Her...