For mange starter grillsæsonen med store forventninger og sultne gæster. Men alt for ofte ender det med frustration, når kødet nægter at slippe grillristen.
Det hænger fast, rives i stykker og mister både saft og smag. Man forsøger med mere olie, højere varme eller hurtigere vending – uden held.
Men problemet er ikke dig. Det er videnskab.
Derfor hænger kødet fast
Når du smider en bøf eller en pølse på grillen, sker der noget ganske bestemt.
Læs også: Derfor bør du spise bønner hver dag
Proteinerne i kødet reagerer med den varme rist og danner små bindinger. De slipper først, når proteinerne er tilstrækkeligt tilberedte.
Det betyder, at du ofte vender for tidligt – og det får kødet til at sidde fast.
Men det er ikke det eneste, der spiller ind. Ristens overflade og temperaturen har også betydning.
Derfor er der et trick, der har vist sig at være overraskende effektivt – og helt uden brug af dyre remedier.
Læs også: Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens
Det overraskende køkkenhack
Før du tænder grillen, skal du finde et ganske almindeligt køkkenredskab. Et løg eller en kartoffel.
Når du gnider grillristen med et halvt løg eller kartoffel, dannes en naturlig hinde, som gør, at kødet slipper lettere.
Vil du tage det et skridt videre, kan du lade kødet blive på grillen lidt længere før du vender det.
Når det først har fået en god stegeskorpe, slipper det lettere af sig selv.
Læs også: Denne populære type æg er den sundeste og har en række fordele
Artiklen er baseret på informationer fra Senest.dk.
Læs også: 101 lande undersøgt: Disse madvaner vil forlænge din levetid