Disse 3 madvarer kan sænke din risiko for hjertesygdom – og du spiser dem måske allerede

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Det behøver hverkan at være dyrt eller besværligt at spise sig til et sundere hjerte.

En ny undersøgelse viser, at tre almindelige fødevarer, som de fleste allerede kender, kan have en markant positiv effekt på hjertesundheden.

De er rige på vitamin K1, som spiller en afgørende rolle i at forebygge åreforkalkning. Her får du en masse gode tips til at få flere fødevarer med K1 ind i din hverdag.

Spinat i din morgen-smoothie

Foto Shutterstock

En håndfuld spinat kan nemt blendes i din morgen-smoothie. Det ændrer ikke smagen meget, men booster dit indtag af vitamin K1 med flere hundrede mikrogram.

Læs også: Sorte ris kan være nøglen til sundere plantebaserede måltider

Broccoli som middags-tilbehør

Foto Shutterstockcom

En kop kogt broccoli indeholder over 220 mikrogram vitamin K1. Brug det som tilbehør til kødretter, pasta eller som en del af en vegetarisk gryde.

Grønt i din omelet

Foto Shutterstockcom

Hak lidt spinat og grønkål og tilsæt det til dine æg. Det gør ikke bare retten flottere, men også langt sundere.

Tilføj grønkål i din suppe

Foto Shutterstockcom

Grønkål er fantastisk i supper – især dem med bønner, kylling eller linser. Den bevarer meget af sin næring under tilberedning og giver en skøn struktur.

Lav chips af grønkål

Foto Shutterstockcom

Prøv at bage grønkålsblade med lidt olivenolie og salt i ovnen. Sprøde, sunde og spækket med K1.

Læs også: Slip af med muskelspændinger naturligt og effektivt

Brug spinat som bund i salater

Foto Shutterstockcom

I stedet for salatblade kan du bruge frisk spinat som base i dine salater. Kombiner med tomat, agurk, feta og nødder for ekstra smag og næring.

Broccoli i din pastaret

Foto Illustrationsfoto Welltica

Broccoli passer perfekt i cremede pastaretter. Kog det let og bland det i sammen med parmesan og lidt citron – sundt og lækkert.

Grønt i din wok

Foto Shutterstockcom

Tilsæt broccoli, spinat eller grønkål i dine asiatiske retter. De grønne grøntsager klarer sig godt sammen med soja, ingefær og hvidløg.

Blend grønkål i pesto

Foto Shutterstockcom

Lav en alternativ pesto med grønkål, valnødder og olivenolie. Brug den på pasta, brød eller som dip – sundt og smagfuldt.

Læs også: Ny forskning: Middelhavskosten kan sænke blodtrykket – selv hos risikogrupper

Spinat i lasagnen

Foto Shutterstockcom

Gem et lag spinat i din lasagne mellem pastapladerne og kødsaucen. Det tilføjer farve, smag og et sundhedsboost uden besvær.

Artiklen er baseret på informationer fra The Sun.

Læs også: Spis dig sund med gurkemeje med disse lækre opskrifter

Andre Artikler

Sådan får ældre en tryg overgang til plejehjemmet

Det kan være en livsomvæltende begivenhed at flytte på plejehjem, som både er præget af både praktiske og...

Alzheimers kan skyldes et forstyrret biologisk ur

Ny forskning tyder på, at Alzheimers sygdom ikke blot forstyrrer søvnen – den kan faktisk få næring af...

De mest almindelige mareridt, og hvad de betyder

Ifølge Sleep Foundation oplever mellem 2 og 8 procent af voksne mareridt.Faktorer som alder, køn og livsomstændigheder...

Sorte ris kan være nøglen til sundere plantebaserede måltider

Sorte ris er ved at genvinde sin plads i moderne kost som en naturlig kilde til antioxidanter og...

Sådan får ældre en tryg overgang til plejehjemmet

Det kan være en livsomvæltende begivenhed at flytte på plejehjem, som både er præget af både praktiske og...

Alzheimers kan skyldes et forstyrret biologisk ur

Ny forskning tyder på, at Alzheimers sygdom ikke blot forstyrrer søvnen – den kan faktisk få næring af...

De mest almindelige mareridt, og hvad de betyder

Ifølge Sleep Foundation oplever mellem 2 og 8 procent af voksne mareridt.Faktorer som alder, køn og livsomstændigheder...