Overraskende fødevarer, der hjælper dit blodtryk – og smager fantastisk

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Forhøjet blodtryk er en stille trussel, som mange danskere lever med uden at opdage det. Men ifølge ny forskning kan helt almindelige – og velsmagende – fødevarer faktisk hjælpe med at holde blodtrykket i skak.

Mørk chokolade

Foto Shutterstockcom

Mørk chokolade med højt kakaoindhold (gerne 70 % eller mere) indeholder naturlige plantestoffer, flavan-3-oler, som forbedrer blodkarrenes funktion og kan sænke blodtrykket over tid.

Grøn te

Tea Cup” af Andrew E Weber/ CC0 1.0

Grøn te er rig på antioxidanter og har vist en mild, men mærkbar blodtrykssænkende effekt. Den er samtidig koffeinfattig og virker let vanndrivende, hvilket skåner kredsløbet.

Æbler

Foto Shutterstockcom

Æbler indeholder både fibre og polyfenoler, der beskytter hjertet og blodkarrene. Et dagligt æble er en simpel og effektiv måde at støtte et sundt blodtryk på.

Læs også: Ny japansk undersøgelse: Ost kan være forbundet med lavere risiko for demens

Vindruer

Vindruer
Foto Shutterstockcom

Især mørke vindruer er fyldt med kalium og flavonoider, som hjælper kroppen med at udskille overskydende natrium og fremmer sunde blodkar.

Kakao

Foto Shutterstockcom

Ren, usødet kakao er en koncentreret kilde til de blodtrykssænkende flavanoler. Bland det i en smoothie eller lav en sund kakao med plantemælk.

Bær

Foto Shutterstockcom

Blåbær, hindbær og andre mørke bær er små antioxidantrige kraftværker, som både beskytter mod inflammation og bidrager til lavere blodtryk.

Nødder

Foto Shutterstockcom

Nødder som valnødder og mandler indeholder magnesium og sunde fedtsyrer, som begge er med til at regulere blodtrykket på naturlig vis.

Læs også: Forskere chokeret: Denne fødevare stopper betændelse i tarmen

Havregryn

Foto Shutterstockcom

Havregryn er en god kilde til beta-glucan, en opløselig fiber, der har dokumenteret effekt på både kolesteroltal og blodtryk.

Bananer

Foto Shutterstockcom

Bananer er pakket med kalium – et mineral, der balancerer kroppens væskebalance og hjælper med at sænke blodtrykket ved at udskille natrium.

Rødbeder

Foto Volker RauchShutterstock

Rødbeder er naturligt rige på nitrater, som i kroppen omdannes til kvælstofilte – et stof, der udvider blodkarrene og dermed sænker blodtrykket.

Artiklen er baseret på informationer fra IFORM

Læs også: Disse fødevarer kan forværre bivirkningerne ved Ozempic og Wegovy

Læs også: Flere børn slipper for fødevareallergi – forskere mener at have fundet årsagen

Andre Artikler

Sådan motionerer du sikkert i vintermånederne

Det kan være en udfordring at holde sig fysisk aktiv, når temperaturen falder, men det er vigtigt for...

Forskning viser, at vintertid er bedre for kroppen end sommertid

Når vintertiden begynder, bliver det tidligere lyst om morgenen, hvilket passer bedre til kroppens naturlige rytme.Ifølge forskning...

Ny japansk undersøgelse: Ost kan være forbundet med lavere risiko for demens

Et japansk studie antyder, at selv små mængder ost hver uge kan være forbundet med en lavere risiko for demens hos ældre voksne.

Sprøde æble- og græskarchips – uden friture

Vil du have en uimodståelig snack, der både tilfredsstiller den søde tand og den salte lyst? Så er disse æble- og græskarchips det perfekte valg.

Sådan motionerer du sikkert i vintermånederne

Det kan være en udfordring at holde sig fysisk aktiv, når temperaturen falder, men det er vigtigt for...

Forskning viser, at vintertid er bedre for kroppen end sommertid

Når vintertiden begynder, bliver det tidligere lyst om morgenen, hvilket passer bedre til kroppens naturlige rytme.Ifølge forskning...

Ny japansk undersøgelse: Ost kan være forbundet med lavere risiko for demens

Et japansk studie antyder, at selv små mængder ost hver uge kan være forbundet med en lavere risiko for demens hos ældre voksne.