Der er ikke noget som duften af friskbagte rundstykker – og når de samtidig er fyldt med fibre og smag, er det ren hverdagsmagi.
Denne opskrift på grove gulerodsrundstykker er ideel til dig, der vil bage noget nemt, sundt og lækkert, som hele familien kan nyde.
Med revet gulerod og havregryn får du rundstykker, der holder sig bløde og mættende i lang tid.
Gulerodsrundstykker
Opskriften giver cirka 12 boller.
Læs også: Denne vandmelon salat kræver kun 5 ingredienser – men smager som en million
Ingredienser
- 50 g frisk gær
- 5 dl letmælk
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 2 spsk sojaolie
- 1 dl hørfrø
- 2 groftrevne gulerødder
- 2 dl havregryn
- 300 g fuldkornshvedemel
- 300 g hvedemel
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Smuldr gæren i en stor skål.
- Varm mælken op til den er fingervarm (ca. 37°C), og opløs gæren i lidt af mælken.
- Tilsæt honning og olie til blandingen.
- Rør salt, hørfrø, de revne gulerødder og havregryn i.
- Tilsæt først fuldkornsmel og derefter hvedemel, lidt ad gangen, og ælt til dejen er fast og slipper skålens kanter.
- Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i cirka 12 lige store stykker (hver på cirka 70-100 gram).
- Form hvert stykke til et rundstykke og placer dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand imellem.
- Lad rundstykkerne efterhæve i 30 minutter.
- Pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag midt i ovnen ved 225°C i cirka 10 minutter, eller til de er let gyldne.
- Lad dem køle af på en bagerist inden servering.
Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.
Læs også: Sommersalaten alle vil have: Sprød, farverig og fyldt med smag