Når danskerne tænker på sommer, tænker de på kirsebær – og nu har Bilka gjort det ekstremt billigt at fylde skålen med de saftige bær.
Med en pris på blot 6,95 kr. pr. 100 gram friske kirsebær, går detailgiganten direkte efter smag og pengepung.
For børnefamilier, kirsebærelskere og dem, der elsker at sylte, bage eller bare snacke, er det her et kup.
Og når en råvare er så billig, er det oplagt at tænke kreativt i køkkenet.
Læs også: Hun døde i 11 minutter – det hun så på den anden side, vil give dig kuldegysninger
Hjemmebagt kirsebærtærte med et twist
Her får du en lækker, let og sund version af opskriften på en klassisk Clafoutis aux cerises – en fransk kirsebærtærte, som emmer af sydens sol og hygge.
Den er nem at lave, kræver få ingredienser og passer perfekt til både kaffe og dessertvin.
Sund kirsebærtærte
Ingredienser
- 500 g friske kirsebær (uden sten)
- 3 æg
- 2 spsk honning eller 3 spsk kokossukker (som naturligt sødemiddel)
- 1 tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker uden tilsat sukker)
- 1 nip salt
- 2,5 dl letmælk eller usødet plantemælk (f.eks. mandelmælk)
- 50 g fuldkornshvedemel (eller speltmel for mildere smag)
- 2 spsk mandelmel (giver god struktur og sunde fedtstoffer)
- Koldpresset kokosolie eller olivenolie til at smøre formen
- Evt. lidt flormelis eller erythritol til drys (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader (almindelig ovn).
- Smør en tærteform med lidt olie.
- Fordel kirsebærrene jævnt i bunden.
- Pisk æg, honning/kokossukker, vanilje og salt sammen i en skål.
- Tilsæt fuldkornsmel og mandelmel, og pisk grundigt.
- Rør plantemælken i lidt ad gangen, indtil dejen er glat og flydende.
- Hæld dejen over kirsebærrene i formen.
- Bag i ovnen i ca. 35-40 minutter, indtil tærten er let gylden og gennembagt.
- Lad tærten køle lidt af. Drys evt. med lidt flormelis eller sukkerfri drys inden servering.
Artiklen er baseret på informationer fra eTilbudsavis.dk.
Læs også: 101 lande undersøgt: Disse madvaner vil forlænge din levetid