Denne Buddha Bowl kan være med til at lindre dine menstruationssmerter

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne Buddha Bowl er fyldt med grøntsager, sunde fedtsyrer og magnesium, som kan lindre kramper og mindske inflammation. Perfekt til en dag med selvomsorg og til at lindre menstruationssmerter.

Buddha Bowl’en er antiinflammatorisk, fordi den indeholder en række nøgleingredienser, der er kendt for deres evne til at reducere betændelsestilstande i kroppen.

  • Sød kartoffel: Rig på B6-vitamin og magnesium, som kan reducere kramper.
  • Broccoli og grønkål: Giver calcium og antiinflammatoriske egenskaber.
  • Gurkemeje: Kendt for at reducere inflammation og smerter.
  • Græskarkerner: En fremragende kilde til magnesium, som kan afhjælpe kramper.
  • Avokado og olivenolie: Indeholder sunde fedtsyrer, der understøtter hormonbalancen.

Buddha-bowl

2 potioner.

Ingredienser

Læs også: Frisk forårssalat med grillede asparges, jordbær og citrusdressing

Indhold:

  • 100 g quinoa eller brune ris
  • 2 håndfulde frisk spinat eller grønkål
  • 1 sød kartoffel, skåret i tern
  • 1 avokado, skåret i skiver
  • 1 dl kikærter (kogte eller fra dåse, skyllede)
  • 1 håndfuld broccoli, dampet eller let stegt
  • 1 gulerod, skåret i strimler
  • 1 håndfuld græskarkerner (rig på magnesium)
  • 1 lille håndfuld granatæblekerner (valgfrit, for sødme og antioxidanter)

Dressing:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk tahin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk gurkemeje (antiinflammatorisk)
  • 1 tsk honning eller ahornsirup
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200°C. Læg de søde kartoffeltern på en bageplade med bagepapir, drys med lidt olivenolie, salt og peber, og bag i ca. 20-25 minutter, indtil de er møre.
  2. Kog quinoa eller brune ris efter anvisningen på pakken. Lad det køle lidt af, og anret det derefter i en skål sammen med frisk spinat eller grønkål.
  3. Damp eller steg broccoli let, og skær gulerod i strimler.
  4. Pisk alle ingredienser til dressingen sammen, indtil den er cremet og ensartet. Juster med lidt vand, hvis den er for tyk.
  5. Fordel de tilberedte ingredienser over quinoen eller de brune ris. Top med avokadoskiver, kikærter, bagte søde kartofler, dampet broccoli, græskarkerner og granatæblekerner.
  6. Hæld dressingen over din Buddha Bowl, og nyd den varm eller kold.

Læs også: Denne asiatiske agurkesalat går viralt på TikTok – her er opskriften

Læs også: Virale hytteost pizzaboller fra TikTok – dem skal du prøve!

Andre Artikler

Ny forskning afslører en overraskende sammenhæng mellem en specifik frugt og depression

Undersøgelsen fandt, at den specifikke frugt kunne mindske risikoen for depression med 20 procent.

Kan tatoveringer øge din kræftrisiko? Ny forskning vækker bekymring

Tatoveringer er mere populære end nogensinde, men kan de have skjulte sundhedsrisici? En ny dansk undersøgelse antyder en...

Gitte Høj og Sara Maria Franch-Mærkedahl guider dig: Alt du skal vide om De Officielle Kostråd – del 9

I denne artikelserie vil Gitte Høj, medstifter af MELIO, konsulent og professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring, vaner og forandringer, samt Sara Maria Franch-Mærkedahl, medstifter af MELIO, forfatter og tv-vært, give en dybdegående gennemgang af de officielle kostråd.

Eksperter advarer: I 2050 vil over halvdelen af alle voksne være overvægtige

En ny omfattende analyse peger på, at vi er på vej mod en global fedmeepidemi – og det ser ikke ud til, at udviklingen stopper af sig selv.

Ny forskning afslører en overraskende sammenhæng mellem en specifik frugt og depression

Undersøgelsen fandt, at den specifikke frugt kunne mindske risikoen for depression med 20 procent.

Kan tatoveringer øge din kræftrisiko? Ny forskning vækker bekymring

Tatoveringer er mere populære end nogensinde, men kan de have skjulte sundhedsrisici? En ny dansk undersøgelse antyder en...

Gitte Høj og Sara Maria Franch-Mærkedahl guider dig: Alt du skal vide om De Officielle Kostråd – del 9

I denne artikelserie vil Gitte Høj, medstifter af MELIO, konsulent og professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring, vaner og forandringer, samt Sara Maria Franch-Mærkedahl, medstifter af MELIO, forfatter og tv-vært, give en dybdegående gennemgang af de officielle kostråd.