Spaghetti carbonara er en af de mest elskede pastaretter i verden.
Den klassiske italienske ret med æg, bacon og parmesan er en smagseksplosion uden lige, men også en kaloriebombe, som mange forsøger at undgå i en sund hverdag.
Det kan du – og her får du opskriften på en sund spaghetti carbonara, som du roligt kan spise både til hverdag og weekend.
Spaghetti Carbonara
Opskriften er til 2 personer.
Læs også: Denne vandmelon salat kræver kun 5 ingredienser – men smager som en million
Ingredienser
- 150 g fuldkornsspaghetti
- 100 g kalkunbacon eller magert røget kyllingebryst
- 1 fed hvidløg
- 2 æg
- 1 dl skyr naturel eller græsk yoghurt 2%
- 2 spsk revet parmesan eller en let ostetype
- Friskkværnet sort peber
- Salt
- Frisk persille (valgfrit)
- En smule olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
- Start med at koge fuldkornsspaghettien i letsaltet vand, som anvist på pakken.
- Skær kalkunbaconen eller det magre kyllingekød i små tern.
- Varm en smule olivenolie op på en pande, og steg kødet sammen med et presset fed hvidløg, indtil det er gyldent og let sprødt.
- Fjern panden fra varmen, når kødet er færdigt.
- Pisk æggene sammen med skyren og den revne ost. Tilføj friskkværnet sort peber og lidt salt.
- Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra – gem gerne en smule af kogevandet.
- Vend den varme pasta sammen med den stegte kalkunbacon og hvidløg direkte i gryden eller på panden.
- Tag gryden af varmen, og hæld straks æggeblandingen over.
- Rør hurtigt rundt, så saucen bliver cremet, men uden at æggene koagulerer og bliver til røræg.
- Tilsæt lidt pastavand, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
- Anret carbonaraen i dybe tallerkener, drys eventuelt med lidt ekstra revet ost og pynt med friskhakket persille for et friskt og grønt udtryk.
Læs også: Sommersalaten alle vil have: Sprød, farverig og fyldt med smag