Denne spaghetti carbonara narrer både smagsløg og kalorier

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Er du vild med cremet carbonara, men prøver at spise lidt sundere? Her er din redning.

Spaghetti carbonara er en af de mest elskede pastaretter i verden.

Den klassiske italienske ret med æg, bacon og parmesan er en smagseksplosion uden lige, men også en kaloriebombe, som mange forsøger at undgå i en sund hverdag.

Det kan du – og her får du opskriften på en sund spaghetti carbonara, som du roligt kan spise både til hverdag og weekend.

Spaghetti Carbonara

Opskriften er til 2 personer.

Læs også: Prøv kylling med rabarber – en opskrift du aldrig glemmer!

Ingredienser

  • 150 g fuldkornsspaghetti
  • 100 g kalkunbacon eller magert røget kyllingebryst
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 dl skyr naturel eller græsk yoghurt 2%
  • 2 spsk revet parmesan eller en let ostetype
  • Friskkværnet sort peber
  • Salt
  • Frisk persille (valgfrit)
  • En smule olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge fuldkornsspaghettien i letsaltet vand, som anvist på pakken.
  2. Skær kalkunbaconen eller det magre kyllingekød i små tern.
  3. Varm en smule olivenolie op på en pande, og steg kødet sammen med et presset fed hvidløg, indtil det er gyldent og let sprødt.
  4. Fjern panden fra varmen, når kødet er færdigt.
  5. Pisk æggene sammen med skyren og den revne ost. Tilføj friskkværnet sort peber og lidt salt.
  6. Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra – gem gerne en smule af kogevandet.
  7. Vend den varme pasta sammen med den stegte kalkunbacon og hvidløg direkte i gryden eller på panden.
  8. Tag gryden af varmen, og hæld straks æggeblandingen over.
  9. Rør hurtigt rundt, så saucen bliver cremet, men uden at æggene koagulerer og bliver til røræg.
  10. Tilsæt lidt pastavand, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
  11. Anret carbonaraen i dybe tallerkener, drys eventuelt med lidt ekstra revet ost og pynt med friskhakket persille for et friskt og grønt udtryk.

Læs også: Prøv en lækker vandmelonssandwich i dag og drop brødet

Andre Artikler

Diætist afslører: Denne frugt har hun altid i fryseren

Vidste du, at frosne frugter kan være lige så sunde som friske?Den amerikanske diætist Nathalie Rizzo deler,...

Denne sunde rabarber trifli smager som barndommens sommer

Er du vild med trifli, men vil du gerne skære ned på sukkeret? Så skal du prøve denne lette og friske opskrift på sund rabarber trifli!

Derfor føler alle mennesker smerte forskelligt

Når vi slår tåen, bider vi tænderne sammen. Når nogen spiller en hel finale med en brækket kæbe,...

33-årig håndværker troede han var øm efter arbejde – virkeligheden var langt værre

Han mærkede smerterne hver dag, men intet kunne forberede ham på, hvad lægerne faktisk ville finde.

Diætist afslører: Denne frugt har hun altid i fryseren

Vidste du, at frosne frugter kan være lige så sunde som friske?Den amerikanske diætist Nathalie Rizzo deler,...

Denne sunde rabarber trifli smager som barndommens sommer

Er du vild med trifli, men vil du gerne skære ned på sukkeret? Så skal du prøve denne lette og friske opskrift på sund rabarber trifli!

Derfor føler alle mennesker smerte forskelligt

Når vi slår tåen, bider vi tænderne sammen. Når nogen spiller en hel finale med en brækket kæbe,...