Du skal prøve disse sunde og lækre hindbærsnitter

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Glem alt om sukkerchok og hvidt mel – denne version af den klassiske hindbærsnitte er både sund, smagfuld og perfekt til eftermiddagshyggen.

Hindbærsnitten er en ægte klassiker i det danske kageunivers, men den traditionelle version kan være en tung kaloriebombe fyldt med sukker og hvidt hvedemel.

Heldigvis behøver du ikke at give afkald på smagen for at vælge en sundere livsstil.

Med få justeringer kan du lave en sund og lækker hindbærsnitte, der passer perfekt til både børn og voksne, uden at du mister det, vi elsker mest ved kagen.

Sunde hindbærsnitter

Opskriften giver til 10-12 snitter.

Læs også: Opskrift: Baked Oats – den sunde kage til morgenmad

Ingredienser

Til dejen:

  • 100 g havregryn
  • 50 g mandelmel
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk ahornsirup eller honning
  • 4 spsk kokosolie (smeltet)
  • 1 æg

Til hindbærfyldet:

  • 200 g frosne hindbær
  • 2 spsk chiafrø
  • 1-2 spsk honning eller ahornsirup
  • 1 tsk citronsaft

Til pynt:

  • Lidt flormelis til drys (kan undlades)
  • Friske hindbær eller hakkede nødder (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Kom hindbærrene i en gryde og varm dem op ved middel varme, til de er møre.
  2. Mos dem med en gaffel, og tilsæt chiafrø, honning og citronsaft.
  3. Rør det hele godt sammen, og lad det køle af i minimum 30 minutter – gerne længere – så det bliver til en tyk marmelade.
  4. Blend havregrynene til en grov mel i en foodprocessor eller blender.
  5. Tilsæt mandelmel, fuldkornshvedemel og vaniljepulver.
  6. Rør derefter ahornsirup, kokosolie og æg i, og saml dejen til en ensartet masse. Den må gerne være lidt klistret, men skal kunne rulles ud.
  7. Del dejen i to lige store dele.
  8. Rul hver del ud mellem to stykker bagepapir til en rektangulær form – ca. 0,5 cm tyk. Bag den ene halvdel ved 180 grader (varmluft) i ca. 8-10 minutter, indtil den er let gylden.
  9. Tag den ud og lad den køle lidt. Gentag med den anden halvdel.
  10. Når bundene er afkølede, smøres hindbærmarmeladen jævnt ud over den ene bund. Læg den anden bund forsigtigt ovenpå som låg.
  11. Tryk let sammen og stil på køl i 10-15 minutter, så kagen sætter sig og bliver lettere at skære ud.
  12. Hvis du ønsker det, kan du drysse lidt flormelis over toppen eller pynte med friske hindbær for et ekstra pift.
  13. Skær ud i aflange snitter med en skarp kniv.

Læs også: Majssalat som smager af ferie i Mexico - cremet og spicy!

Læs også: Rødbedepandekager: Opskriften du vil lave om og om igen

Andre Artikler

Læge advarer: Disse hudpletter må du aldrig ignorere

Det er helt normalt at opdage nye mærker på huden, men det kan være svært at skelne mellem,...

Hun døde i 11 minutter – det hun så på den anden side, vil give dig kuldegysninger

Hendes beretning vil få dig til at stille spørgsmål ved alt, som du tror, at du ved om livet og døden.

Dette mineral kan beskytte dig mod demens – og sådan får du nok af det

Lithium er mest kendt som et lægemiddel til behandling af bipolare lidelser, men det findes også naturligt i...

Tissetrang om natten? Det kan være et tegn, du ikke bør ignorere

Mange mennesker vågner en eller flere gange i løbet af natten for at gå på toilettet – men...

Læge advarer: Disse hudpletter må du aldrig ignorere

Det er helt normalt at opdage nye mærker på huden, men det kan være svært at skelne mellem,...

Hun døde i 11 minutter – det hun så på den anden side, vil give dig kuldegysninger

Hendes beretning vil få dig til at stille spørgsmål ved alt, som du tror, at du ved om livet og døden.

Dette mineral kan beskytte dig mod demens – og sådan får du nok af det

Lithium er mest kendt som et lægemiddel til behandling af bipolare lidelser, men det findes også naturligt i...