Kartoflen har i århundreder været en fast del af det danske og internationale køkken.
Den er både ydmyg og alsidig – og i dag, på international kartoffeldag, fortjener den at blive fejret med noget særligt.
Hvad siger du til en cremet, lagvis bagt terte med kartofler og knoldselleri, der både kan imponere som forret og trylle som tilbehør til hovedretten?
Fransk-inspirerede tærte
Ingredienser
- 8 kartofler
- 1 mellemstort knoldselleri
- 1 bundt frisk dild
- 4 spiseskefulde smør
- 2 deciliter madlavningsfløde
- Salt og peber
- Pynt: Rødløg eller friske urter
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og knoldselleri.
- Skær begge i meget tynde skiver med mandolinjern eller ostehøvl.
- Hak frisk dild fint.
- Smør et ildfast fad grundigt.
- Læg kartoffel- og knoldselleriskiver lagvis i formen og drys lidt hakket dild, salt og peber mellem hvert lag. Hæld også en smule fløde mellem lagene undervejs.
- Fortsæt til formen er fyldt ca. 2 cm fra kanten.
- Hæld resten af fløden over det øverste lag.
- Dæk formen med aluminiumsfolie og bag i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.
- Tag formen ud og lad den køle lidt af.
- Vend terten ud af formen og skær i stykker.
- Pynt evt. med finthakket rødløg og friske urter inden servering.
Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.
Læs også: Lav de lækreste linsebøffer – sunde, billige og fulde af smag
Læs også: Denne vandmelon salat kræver kun 5 ingredienser – men smager som en million