Fra udskældt grøntsag til superfood – prøv denne grønkålssmoothie

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Grønkål har i mange år været en udskældt grøntsag, men de seneste 20 år er den vendt tilbage som en sand superfood. Med sine krøllede, mørkegrønne blade gemmer den på en sand skattekiste af vitaminer og mineraler. Prøv grønkål i en lækker og forfriskende smoothie, der både er sund og smagfuld!

Grønkålens comeback
Grønkål har længe haft ry for at være kedelig, lugtende og grov, men nu er den tilbage i fuld flor. Den indeholder en række gavnlige næringsstoffer, der gør den til en vigtig fødevare. Ifølge Leif Skibsted, professor i emeritus i Fødevarekemi på Københavns Universitet, er grønkål blandt andet rig på C-vitamin og calcium. “Det er nok den grøntsag, der indeholder mest calcium, så hvis man af en eller anden grund ikke drikker mælk, så er grønkål en god kilde til at få noget af sit behov dækket”, fortæller han. 

Grønkål indeholder også mange fibre, der hjælper fordøjelsen, og den kan give et tilskud af jern – især vigtigt for vegetarer og veganere. Dog skal man have 500 gram om dagen, hvilket de færreste mennesker kan indtage, men ifølge Leif Skibsted har lidt også sin ret. Derfor er grønkål et oplagt valg, hvis man ønsker at spise mere plantebaseret.

Grønkålssmoothie
Prøv denne nemme og lækre smoothie, som er fyldt med grønkålens gode næringsstoffer.

Ingredienser

Læs også: Denne naturlige morgendrik renser kroppen og booster din hud

  • 1 håndfuld frisk eller frossen grønkål (50 gram)
  • 1 skive ananas (150 gram)
  • ½ lime uden skræl
  • ½ avocado
  • 3 dl vand + isterninger

Fremgangsmåde

  1. Skær en skive ananas og skræl den, fjern skralden fra limen, og skrab avocadoen fri for sten.
  2. Kom alle ingredienserne i en blender.
  3. Blend, indtil smoothien har den ønskede konsistens. Den kan tilpasses med vand.
  4. Tilsæt eventuelt isterninger for en ekstra forfriskende og kølig smag.

Grønkål hele året
Grønkål er en rigtig vintergrøntsag, der trives i kulden og kan høstes helt ned til frostgrader. Udover at være fyldt med sunde næringsstoffer, er grønkål også både billig og enormt holdbar. Opbevares den i køleskabet, kan den holde sig frisk i lang tid, og hvis den bliver lidt slatten, kan den genopfriskes ved at lægges i iskoldt vand.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og DR.

Læs også: Prøv denne sunde vandmelon-lemonade og drop colaen!

Andre Artikler

Din telefon er fyldt med bakterier – sådan rengør du den

Vi rører ved vores mobiltelefoner hundredvis af gange hver dag, men de færreste tænker over, hvor beskidte de...

Disse sunde vaner kan forhindre op til 45 % af demenstilfælde

Ny forskning fra The Lancet Commission on Dementia Prevention, Intervention and Care viser, at op til 45 %...

Halveret risiko for nyt hjerteanfald med målrettet D3-vitamintilskud

En ny undersøgelse fra Intermountain Health viser, at justering af D3-vitamin efter et hjerteanfald kan halvere risikoen for...

Forskellen mellem kokosolie og olivenolie – og hvilken du bør vælge

Selvom både kokosolie og olivenolie har fået ry for at være sunde, viser forskningen, at der er tydelige...

Din telefon er fyldt med bakterier – sådan rengør du den

Vi rører ved vores mobiltelefoner hundredvis af gange hver dag, men de færreste tænker over, hvor beskidte de...

Disse sunde vaner kan forhindre op til 45 % af demenstilfælde

Ny forskning fra The Lancet Commission on Dementia Prevention, Intervention and Care viser, at op til 45 %...

Halveret risiko for nyt hjerteanfald med målrettet D3-vitamintilskud

En ny undersøgelse fra Intermountain Health viser, at justering af D3-vitamin efter et hjerteanfald kan halvere risikoen for...