Giv dine rester et nyt liv: Prøv syltet skuffeguf

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Tøm køkkenskufferne, og lav en himmelsk syltet sødme til morgenbordet eller desserttallerkenen. Med denne opskrift på skuffeguf får dine nødder og tørret frugt et velsmagende comeback!

Juletiden kan være overvældende, men også en perfekt anledning til at få brugt det, der allerede gemmer sig bagerst i skabene. Med denne opskrift får du en syrlig-sød sylte, der kan serveres til alt fra ostebordet til isdesserten.

Ingredienser

  • 100 g blandede nødder (hasselnødder, cashewnødder, mandler)
  • 75 g tørret frugt (rosiner, tranebær, abrikoser eller dadler)
  • Skallen af 2 appelsiner
  • 3 ½ dl vand
  • ½ dl appelsinsaft
  • 1 ½ dl sukker
  • ½ dl honning

LÆS OGSÅ: Julesmåkager du kan nyde med god samvittighed

Fremgangsmåde

  1. Skær den yderste appelsinskal af og undgå det hvide. Kog skallerne op i vand og skift derefter vandet, og gentag dette 2-3 gange for at fjerne bitterheden.
  2. Kom vand, appelsinsaft, sukker og honning i en gryde sammen med appelsinskaller og tørret frugt. Kog det hele op.
  3. Lad blandingen simre ved svag varme, til appelsinskallerne er glasklare, og siruppen har fået en tyk konsistens.
  4. Hæld den varme blanding og nødder i skoldede glas, og opbevar dem køligt.

Tip: Tilsæt kanel, vanilje eller stjerneanis for en endnu mere juleagtig smag. Server skuffeguffen som topping på is, som tilbehør til ost eller som en del af morgenbordet med hjemmebagte boller.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.

Læs også: Sund gulerodssuppe med et strejf af ingefær og tabasco

LÆS OGSÅ: Sund konfekt: Smag på julen uden dårlig samvittighed

LÆS OGSÅ: 8 hjemmelavede julekalendere – få en sundere nedtælling til jul

Læs også: Sprøde og saftige græskarvafler – uimodståelig opskrift

Andre Artikler

Fedtets placering i din krop kan øge risikoen for forskellige sygdomme

Forskere har opdaget, at det ikke kun handler om, hvor meget fedt, som du har på kroppen, men...

Populær madvare øger kræftrisikoen med 57 procent

Et populært valg på morgenbordet viser sig at kunne have alvorlige konsekvenser for kvinders sundhed, ifølge ny forskning.

Sådan påvirker lange flyrejser din krop – og hvordan du mindsker ubehaget

Langdistanceflyvninger påvirker kroppen mere end blot ved at give jetlag.Her er, hvad der sker med kroppen, når...

En specifik handling hos kvinder kan nedsætte risikoen for kræft

Ny forskning peger på, at en bestemt biologisk proces kan forklare, hvorfor nogle kvinder har lavere risiko for brystkræft.

Fedtets placering i din krop kan øge risikoen for forskellige sygdomme

Forskere har opdaget, at det ikke kun handler om, hvor meget fedt, som du har på kroppen, men...

Populær madvare øger kræftrisikoen med 57 procent

Et populært valg på morgenbordet viser sig at kunne have alvorlige konsekvenser for kvinders sundhed, ifølge ny forskning.

Sådan påvirker lange flyrejser din krop – og hvordan du mindsker ubehaget

Langdistanceflyvninger påvirker kroppen mere end blot ved at give jetlag.Her er, hvad der sker med kroppen, når...