Glaserede æbler med kokos og mandelflager – en sund og sød julefristelse

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Æbler er en gave fra naturen. Prøv dem i denne klassiske julesnack.

De er sprængfyldte med kostfibre, vitaminer og antioxidanter, som er gode for både krop og sind.

Ikke alene hjælper de med at styrke immunforsvaret, men de er også med til at stabilisere blodsukkeret og holde maven i balance.

Når du kombinerer disse sundhedsfordele med en uimodståelig glasering af sukker, mørk chokolade, kokos og mandelflager, får du en dessert, der både forkæler smagsløgene og bringer lidt ekstra glæde til festlige lejligheder, såsom jul.

Prøv denne opskrift fra Frukt.no.

Læs også: Spis dig sund med gurkemeje med disse lækre opskrifter

Ingredienser

  • 4 røde æbler
  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 g eddike
  • 1 mørk chokolade (70% kakao)
  • 2 spsk kokosmel
  • 2 spsk mandelflager

Fremgangsmåde

Æblerne

  1. Fjern stilkene fra æblerne, og stik dem på lange træpinde.
  2. Dette gør det nemmere at dyppe dem i sukkerlage eller chokolade og giver samtidig den klassiske “glaserede æble”-æstetik.

Sukkerlage

  1. Start med at koge sukker og vand op i en gryde uden låg. Sørg for at røre jævnligt og skum eventuelle urenheder af, så lagen bliver klar.
  2. Tilsæt eddike, når væsken er helt ren.
  3. Lad sukkerlagen koge videre, indtil den når en sirupsagtig konsistens.
  4. Når sukkerlagen er klar, dypper du æblerne hurtigt og forsigtigt i lagen, så de dækkes helt. Arbejd hurtigt, da lagen stivner næsten med det samme.
  5. Drys hurtigt mandelflager eller kokos henover æblet.
  6. Sørg for at lade æblerne køle af på bagepapir, inden de bliver spist.

Tip: Brug den klassiske ‘knækprøve’ for at se, om din sukkerlage er færdig: Dryp en smule sukkerlage på en treske, og dyp den hurtigt i koldt vand. Hvis sukkerlagen knækker, når du trykker på den, er den klar.

Chokolade

Læs også: Sprøde æble- og græskarchips - uden friture

  1. Mens sukkerlagen er ved at nå sin perfekte konsistens, kan du forberede chokoladen.
  2. Hak den mørke chokolade i mindre stykker og smelt den over et vandbad.
  3. Husk at røre undervejs, så den bliver silkeblød og nem at arbejde med.
  4. Dyp derefter æblerne i chokoladen og drys mandelflager eller kokos henover, mens chokoladen er våd.
  5. Sørg for at lade æblerne køle af på bagepapir, inden de bliver spist.

Tip: Du kan dyppe og pynte æblerne med præcist det, som du har lyst til.

Artiklen er baseret på Frukt.no.

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

Andre Artikler

Forskning viser: Daglige gåture kan udsætte alzheimer i op til syv år

Et nyt studie fra hospitalet Mass General Brigham i Boston viser, at daglige gåture kan være et af...

Spis dig til mindre inflammation med disse smagfulde krydderier

Det er en vigtig del af et sundt liv at få antiinflammatoriske fødevarer ind i kosten. Det gælder...

Forskellen mellem svine- og kalkunbacon er minimal

Kalkunbacon bliver ofte betragtet som et sundere alternativ til svinebacon, men forskellene er mindre, end mange tror.Kalkunbacon...

Spis dig til nok magnesium med disse sunde bælgfrugter

De fleste voksne kan opfylde deres magnesiumbehov gennem en varieret kost, hvor bælgfrugter kan være en værdifuld kilde.Her...

Forskning viser: Daglige gåture kan udsætte alzheimer i op til syv år

Et nyt studie fra hospitalet Mass General Brigham i Boston viser, at daglige gåture kan være et af...

Spis dig til mindre inflammation med disse smagfulde krydderier

Det er en vigtig del af et sundt liv at få antiinflammatoriske fødevarer ind i kosten. Det gælder...

Forskellen mellem svine- og kalkunbacon er minimal

Kalkunbacon bliver ofte betragtet som et sundere alternativ til svinebacon, men forskellene er mindre, end mange tror.Kalkunbacon...