Når man tænker på scones, tænker mange på de klassiske, lidt søde varianter fra England.
Men scones kan være meget mere end det. Denne grove og grøntsagsfyldte version er fantastiske i både smag og ernæring.
Sunde scones
Opskriften giver 8-12 scones.
Ingredienser
- 220 g hvedemel
- 220 g groft fuldkornshvedemel
- 1 spsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 10 finthakkede valnødder
- 4 spsk rapsolie
- 1 dl letmælk
- 3 dl naturel yoghurt
- 1 dl revet ost (f.eks. mild cheddar eller mozzarella)
- 4 dl finthakkede eller revne grøntsager (f.eks. gulerod, peberfrugt, broccoli, rødløg)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 220 grader og dæk en bageplade med bagepapir.
- Bland de tørre ingredienser i en stor skål: begge meltyper, bagepulver, salt og valnødder.
- Tilsæt olie, mælk og yoghurt og rør det hele hurtigt sammen.
- Vend grøntsagerne og den revne ost i dejen. Tilsæt eventuelt lidt ekstra mel, hvis dejen er for klistret.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i to og form to runde eller aflange kager (2-3 cm tykke).
- Læg dem på bagepapiret og skær hver kage i 4-6 stykker, men ikke helt igennem.
- Drys med lidt havregryn eller flere valnødder.
- Bag midt i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Lad dem køle lidt af på en bagerist – og spis dem gerne lune.
Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.
Læs også: Tapas med vandmelon? Det lyder skørt, men smager genialt
Læs også: Denne sunde tzatziki smager af ferie i Grækenland - bare uden ekstra kalorier