Mums! Så nemt kan du bage dit eget rugbrød

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Drømmer du om et saftigt rugbrød med sprød skorpe og masser af smag? Så læs med her.

Der er noget særligt ved duften af nybagt rugbrød.

Den vækker måske minder om barndom, frokoster med varme fiskefileter og remoulade og køkkener med bløde stemmer i baggrunden.

I en tid hvor mange vælger det hurtige og færdigbagte, er det at bage sit eget rugbrød blevet lidt af en luksus – men det behøver det ikke at være.

Her får du en nem opskrift på et klassisk rugbrød med kerner, som du kan bage selv, helt uden brug af surdej.

Læs også: Har du også lyst til rabarber hele sommeren? Så skal du prøve denne salat

Klassisk rugbrød

Ingredienser

  • 5 dl vand (lunkent)
  • 25 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sirup (kan erstattes med honning)
  • 150 g rugkerner (kan være hele eller knækkede)
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g hørfrø
  • 300 g rugmel
  • 150 g hvedemel (eller fuldkornshvedemel for ekstra fibre)

Fremgangsmåde

  1. Start med at hælde kogende vand over rugkernerne og lad dem trække i cirka 1 time, eller gerne natten over. Dette gør dem bløde og giver et mere saftigt brød.
  2. Når du er klar til at bage, opløses gæren i det lunkne vand. Tilsæt sirup og salt, og rør rundt til gæren er helt opløst.
  3. Kom de udblødte rugkerner i dejen sammen med hørfrø, solsikkekerner, rugmel og hvedemel. Gem nogle solsikkekerner til toppen
  4. Rør dejen godt sammen – den skal være ret klistret og tung, ikke som en almindelig hvededej.
  5. Brug gerne en røremaskine, men det kan også gøres med en kraftig grydeske og lidt tålmodighed.
  6. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 3 liter). Glat overfladen med en våd ske og dæk formen med et viskestykke.
  7. Lad brødet hæve et lunt sted i cirka 1,5 til 2 timer, eller til det når kanten af formen.
  8. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  9. Drys brødet med solsikkekerner og bag det i 1 time og 15 minutter.
  10. Når det er færdigt, skal det lyde hult, når du banker på bunden.
  11. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist.

Læs også: 3 geniale idéer til at få brugt dit gamle rugbrød

Andre Artikler

For travlt til at passe på dig selv? 10 hverdagsvaner vi ofte glemmer

En travl hverdag får ofte vores helbred til at glide længere og længere ned på prioriteringslisten.Men når...

Han var dømt til at dø af kræft – 3 ændringer reddede dog hans liv

Lægerne sagde, at han skulle gøre sig klar til at dø. Men en uventet drejning vendte alt på hovedet.

Forskere afslører: Denne aftensnack kan give dig mareridt

Mange elsker en god snack inden sengetid. Men det kan være årsagen til dine uhyggelige drømme.

Oplever du disse symptomer om morgnen? Så bør du tjekkes for diabetes

Mange opdager ikke, at de lever med type 2-diabetes, før sygdommen er fremskreden.Men faktisk kan kroppen sende...

For travlt til at passe på dig selv? 10 hverdagsvaner vi ofte glemmer

En travl hverdag får ofte vores helbred til at glide længere og længere ned på prioriteringslisten.Men når...

Han var dømt til at dø af kræft – 3 ændringer reddede dog hans liv

Lægerne sagde, at han skulle gøre sig klar til at dø. Men en uventet drejning vendte alt på hovedet.

Forskere afslører: Denne aftensnack kan give dig mareridt

Mange elsker en god snack inden sengetid. Men det kan være årsagen til dine uhyggelige drømme.