Subscription Plans

Free limited access

Gratis
/ forever
  • Etiam est nibh, lobortis sit
  • Praesent euismod ac
  • Ut mollis pellentesque tortor
  • Nullam eu erat condimentum
  • Donec quis est ac felis
  • Orci varius natoque dolor

Member full access

100
DKK
10
DKK
DKK
0
/ year
  • Etiam est nibh, lobortis sit
  • Praesent euismod ac
  • Ut mollis pellentesque tortor
  • Nullam eu erat condimentum
  • Donec quis est ac felis
  • Orci varius natoque dolor
Yearly pricing
Monthly pricing

Overraskende bønne med hele 34 gram protein! Prøv den i en lækker fibercreme

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vidste du, at den mest proteinrige bønne indeholder hele 34 gram protein pr. 100 gram? Hvis du er på jagt efter en måde at pifte din kost op med flere proteiner, så bør du overveje at inddrage den i dine måltider. I denne artikel får du en opskrift på en lækker fibercreme med bønner, som uden tvivl vil overraske dine smagsløg.

Proteinindhold i bønner
Her er en rangering af de mest almindelige bønner baseret på deres proteinindhold pr. 100 gram:

  1. Haricots Verts bønner: 2 g
  2. Edamamebønner: 11 g
  3. Kikærter: 19 g
  4. Azukibønner: 20 g
  5. Butterbeans: 21 g
  6. Pintobønner: 21 g
  7. Sorte bønner: 21 g
  8. Hvide bønner: 21 g
  9. Borlottibønner: 23 g
  10. Cannellini bønner: 23 g
  11. Mungbønner: 24 g
  12. Kidneybønner: 24 g
  13. Soyabønner: 34 g

Soyabønnen den mest proteinrige bønne af dem alle! Den er en perfekt ingrediens i mange retter, og nedenfor kan du finde opskriften på en cremet og nærende fibercreme, hvor du kan vælge netop de bønner, som indeholder mest protein eller efter din smagsløg.

Fibercreme med bønner

Ingredienser

Læs også: Forårsfrisk aftensmad: Lun quinoasalat med grillede grøntsager og cremet urtedressing

  • 75/150 g blandede bønner (tørvægt/kogte)
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber efter smag
  • Eventuelt lidt friske krydderurter (f.eks. persille eller koriander)

Fremgangsmåde

  1. Opblød bønnerne, hvis du bruger dem tørrede, i rigeligt vand i 10-12 timer.
  2. Kog bønnerne efter anvisning, hvis du bruger dem tørrede, og lad dem køle af.
  3. Blend de kogte bønner sammen med yoghurt, olivenolie, citronsaft og hvidløg, indtil massen er helt cremet og glat.
  4. Smag til med salt, peber og eventuelt friske krydderurter for ekstra smag.
  5. Server fibercremen som en dip til grøntsagsstave eller brug den som smørepålæg på brød.

Du kan selv vælge, hvilke krydderurter, som du vil bruge.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, Helsebixen og bogen ‘Din grønne rejse’ af Louise Bruun og Tobias Schmidt Hansen.

Læs også: Sund påskefrokost: Lækker og let menu til påskebordet

Andre Artikler

Denne superfood slår æg på protein – og booster både muskler og testosteron

De fleste, der går op i sundhed og træning, ved, at protein er essentielt for muskelopbygning og restitution.

Hvor ofte skal du vaske dit hår? Myten, der kan skade din hovedbund

Mange har hørt, at sjældnere hårvask giver mindre fedtet hår, men eksperter advarer nu om, at det kan...

Ukendt symptom kan være et tidligt tegn på Parkinsons – mange opdager det ikke

Mange oplever forandringer i kroppen, som de ikke skænker en tanke.

Drik dette dagligt – og du kan leve længere med kræft, siger nyt studie

En undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse antyder, at grøn te kan forbedre overlevelsen ved æggestokkræft – men eksperter stiller...

Denne superfood slår æg på protein – og booster både muskler og testosteron

De fleste, der går op i sundhed og træning, ved, at protein er essentielt for muskelopbygning og restitution.

Hvor ofte skal du vaske dit hår? Myten, der kan skade din hovedbund

Mange har hørt, at sjældnere hårvask giver mindre fedtet hår, men eksperter advarer nu om, at det kan...

Ukendt symptom kan være et tidligt tegn på Parkinsons – mange opdager det ikke

Mange oplever forandringer i kroppen, som de ikke skænker en tanke.