Suppe med bid: Perfekt til de kolde dage

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Suppe kan meget mere, end man skulle tro. En grøntsagssuppe giver både varme og masser af sundhed på en kold dag, mens dens krydderier renser kroppen og booster dit velvære. Med de rette ingredienser og en god kogetid, får du en smagfuld og mættende suppe, der både styrker kroppen og er let at tilberede.

Gode råd til en perfekt suppe
For at få den mest aromatiske og velsmagende suppe, er det en god idé at vælge friske grøntsager og krydderurter. Lang kogetid er afgørende, da det intensiverer smagen og giver en rig og fyldig suppe. Desuden er det let at komme op på de 600 gram frugt og grønt om dagen, når man spiser suppe, da den kan indeholder mange forskellige gavnlige grøntsager.

Det anbefales desuden, at du starter med at svitse krydderier, såsom karry, gurkemeje og ingefær, i lidt fedtstof, da det frigiver deres smag og sundhedsfremmende egenskaber. Til sidst kan du drysse friske urter, såsom persille og koriander, på suppen for et ekstra sundhedsboost og flot farve.

Spicy grøntsagssuppe

4-5 personer.

Læs også: Frisk Forårssalat med Quinoa, Avocado og Citrondressing

Ingredienser

  • 1½ dl røde linser
  • 7,5 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 stor porre
  • 500 g græskar (hokkaido eller butternut)
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 spsk karry
  • ½ spsk gurkemeje
  • 1 tsk rød karrypasta
  • Salt og peber efter smag
  • ½ spsk kokosolie til svitsning
  • Frisk persille og koriander til pynt

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne og lad dem dryppe af.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Skær porren i ringe og skær gulerødderne i tern.
  3. Vask græskarret (skræl hvis butternut) og fjern kernerne, hvorefter det skæres i tern.
  4. Opvarm kokosolien i en gryde, og tilsæt karry og gurkemeje. Lad det simre kort.
  5. Tilsæt løg og hvidløg, svits i 1-2 minutter. Kom gulerødder, porre og græskar i og svits i yderligere 3-4 minutter.
  6. Tilsæt karrypasta, vand, linser og bouillonterninger, og lad suppen simre i ca. 15 minutter, til linserne er møre.
  7. Hæld kokosmælken i, og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
  8. Suppen kan sagtens simre i længere tid, da det blot vil give den mere smag.
  9. Server med frisk persille og koriander på toppen. Eventuelt med et stykke groft brød til.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.

Læs også: Forårsfrisk aftensmad: Lun quinoasalat med grillede grøntsager og cremet urtedressing

Andre Artikler

Luftig hindbærmousse med mørk chokolade og nøddeknas

Denne lækre og sunde dessert er perfekt til gæster, der gerne vil nyde noget sødt uden at gå på kompromis med sundheden.

Ny AI-teknologi kan redde liv: Opdager hjerteproblemer, før det er for sent

Hjertesygdomme er en af de største dræbere i Danmark. Hvert år rammes titusindvis af danskere af blodpropper og andre hjerte-kar-sygdomme – ofte uden advarsel.

5 små ændringer, der kan styrke din hjerne for altid

Hjernen elsker vaner og gentagelser, men hvis vi vil holde den skarp, skal vi udfordre den. Ifølge hjerneforsker...

Kan du stå på ét ben? Sådan afslører din balance, hvor godt du ældes

Kan du stå på ét ben i mindst 30 sekunder? Hvis ikke, kan det være et tegn på,...

Luftig hindbærmousse med mørk chokolade og nøddeknas

Denne lækre og sunde dessert er perfekt til gæster, der gerne vil nyde noget sødt uden at gå på kompromis med sundheden.

Ny AI-teknologi kan redde liv: Opdager hjerteproblemer, før det er for sent

Hjertesygdomme er en af de største dræbere i Danmark. Hvert år rammes titusindvis af danskere af blodpropper og andre hjerte-kar-sygdomme – ofte uden advarsel.

5 små ændringer, der kan styrke din hjerne for altid

Hjernen elsker vaner og gentagelser, men hvis vi vil holde den skarp, skal vi udfordre den. Ifølge hjerneforsker...