Tab dig med anti-inflammatoriske nøddetoppe

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vidste du, at du både kan forbedre dit helbred og tabe dig ved at spise en antiinflammatorisk kost? Denne metode er både effektiv og enkel at følge. En del af hemmeligheden ligger i lækre, sunde opskrifter som disse nøddetoppe.

Anti-inflammatorisk kost
En anti-inflammatorisk kost har til formål at styrke din krop og mindske risikoen for sygdomme som gigt og hjertesygdom. Ved at spise fødevarer, der bekæmper inflammation, kan du reducere betændelsestilstande i kroppen og samtidig tabe dig.

Anti-inflammatorisk kost fokuserer på vægttab og et sundere helbred ved at benytte sunde fedtstoffer, fibre og antioxidanter fra plantebaserede fødevarer. Et særligt fokus er på at reducere mavefedt, da dette fedt fungerer som grobund for inflammation, der kan sprede sig til resten af kroppen.

En af de lækre opskrifter, der passer perfekt ind i denne livsstil, er nøddetoppe. De er sprængfyldte med sunde fedtstoffer og antioxidanter, der hjælper din krop med at bekæmpe betændelsestilstande, samtidig med at de tilfredsstiller den søde tand på en sund måde.

Nøddetoppe

Læs også: Sund rabarberkompot med vanilje og et strejf af honning

Opskriften giver cirka 12 stk.

Ingredienser

  • 100 g hasselnødder
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 spsk vand
  • 12 friske bær (f.eks. blåbær, hindbær, brombær eller kirsebær)
  • 20 g mørk chokolade, over 70%

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200° C varmluft.
  2. Læg hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 8-10 minutter, til de er gyldne, men ikke brændte.
  3. Lad nødderne køle lidt af og gnub skallerne af i et viskestykke eller i en frysepose. Hak 5-6 nødder fint og gem dem til pynt.
  4. Mal de resterende afskallede nødder til fint mel i en foodprocessor eller blender.
  5. Rør nøddemelet sammen med honning og vand.
  6. Form 12 små bunde af massen med en fordybning i midten. Læg et bær på hver bund.
  7. Smelt chokoladen og dryp den over toppene. Pynt med de hakkede nødder.
  8. Lad chokoladen størkne og opbevar toppene på køl.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og bogen ‘Tab dig sundere – med anti-inflammatorisk kost’ af Martin Kreutzer og Simon Weisdorf.

Læs også: Denne 5-ingrediens smørelse smager som dessert – men er faktisk sund

Læs også: Du vil aldrig drikke andet end denne sommerdrik igen!

Andre Artikler

Sund rabarberkompot med vanilje og et strejf af honning

En enkel og sund rabarberopskrift, der smager sødt og friskt

Ny forskning: Disse 3 motionsformer styrker din hjerne i alle aldre

En ny omfattende analyse peger på, at nogle helt særlige træningsformer kan være langt bedre for din hjerne end du tror.

Æggene blev kogt med citronsaft – Resultatet er genialt

Derfor tilsætter flere og flere citronsaft til deres kogevand.

Så nemt kan du slippe af med poser under øjnene derhjemme

Kæmper du med poser under øjnene, der får dig til at se træt og ældre ud? Du er...

Sund rabarberkompot med vanilje og et strejf af honning

En enkel og sund rabarberopskrift, der smager sødt og friskt

Ny forskning: Disse 3 motionsformer styrker din hjerne i alle aldre

En ny omfattende analyse peger på, at nogle helt særlige træningsformer kan være langt bedre for din hjerne end du tror.

Æggene blev kogt med citronsaft – Resultatet er genialt

Derfor tilsætter flere og flere citronsaft til deres kogevand.