Tyskernes hemmelighed til den perfekte kartoffelmos

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Kartoffelmos er elsket af både børn og voksne, men har du nogensinde undret dig over, hvorfor tyskernes kartoffelmos smager ekstra godt? I Tyskland har de en hemmelig ingrediens, der giver deres mos en unik og fyldig smag, som alle danskere burde prøve.

Er kartoflen sund?
Kartofler er ikke bare en fyldig og billig basisvare, men de er også overraskende sunde. Fyldt med C-vitamin, B6-vitamin, folinsyre og kalium bidrager kartofler til både vores immunsystem og et sundt hjerte. Især skindet på kartoflerne indeholder værdifulde næringsstoffer og antioxidanter.

Kartofler kan endda hjælpe med vægttab, så længe vi undgår de fristende pommes frites og chips, der har den modsatte effekt. Kogte kartofler er altså et sundt valg, så længe de indtages med måde og ikke kombineres med for meget fedt og salt.

Den hemmelige ingrediens
Tyskernes kartoffelmos får sin karakteristiske smag fra en uventet ingrediens: Muskatnød. Dette krydderi tilføjer en let krydret og nøddeagtig smag, som løfter kartoffelmosen til et nyt niveau uden at dominere smagen. 

Muskatnød bruges kun i små mængder, men dens varme undertoner giver mosen en dybere smagsoplevelse, der gør den endnu mere uimodståelig.

Læs også: Glem McDonald's: Denne hjemmelavede Big Mac sauce slår originalen

LÆS OGSÅ: Diætistens råd: Disse 8 fødevarer bør du med fordel spise dagligt

Tysk kartoffelmos

Ingredienser

  • Kartofler (efter behov)
  • Smør (10-12 g smør per 100 g uskrællede kartofler)
  • Varm mælk
  • Salt
  • Stødt muskatnød (for ekstra smag, så riv selv muskatnødden)

Fremgangsmåde

Læs også: I Japan laver de omelet på denne måde – og den smager langt bedre end vores

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i stykker.
  2. Kog kartoflerne i usaltet vand i 30-45 minutter, indtil de er møre.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dræne.
  4. Tilsæt smør, en smule salt, stødt muskatnød og varm mælk til de varme kartofler.
  5. Mos kartoflerne med en kartoffelpresser og blend kort med en stavblender for en glat konsistens.
  6. Server mosen til kød- eller vegetarretter og nyd den fyldige smag.

Kartoffelmosen kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i op til tre dage, men bør opvarmes i vandbad og ikke fryses ned.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.

LÆS OGSÅ: Kan cykelryttere præstere på kartofler?

LÆS OGSÅ: Derfor dropper vi kartoflen på tallerkenen

Læs også: Den ideelle ret til Sankt Hans – enklere kan det ikke gøres

Læs også: Du behøver aldrig rulle sushi igen: Denne bowl smager endnu bedre

Andre Artikler

Disse 3 madvarer kan sænke din risiko for hjertesygdom – og du spiser dem måske allerede

Det behøver hverkan at være dyrt eller besværligt at spise sig til et sundere hjerte.En ny undersøgelse...

10 tydelige signaler på, at din krop mangler væske

Mange undervurderer vigtigheden af væskeindtaget i en travl hverdag, og selv mild dehydrering kan give tydelige symptomer.Her...

Glem ventilatoren! Dette gamle trick køler soveværelset ned på få minutter

Når sommervarmen slår hårdest, og søvnen forsvinder i den kvælende hede, kan en simpel metode fra det gamle...

Tusindvis af danskere rammes: Salget af medicin er eksploderet

En overset plage breder sig i danske hjem, og eksperter slår alarm.

Disse 3 madvarer kan sænke din risiko for hjertesygdom – og du spiser dem måske allerede

Det behøver hverkan at være dyrt eller besværligt at spise sig til et sundere hjerte.En ny undersøgelse...

10 tydelige signaler på, at din krop mangler væske

Mange undervurderer vigtigheden af væskeindtaget i en travl hverdag, og selv mild dehydrering kan give tydelige symptomer.Her...

Glem ventilatoren! Dette gamle trick køler soveværelset ned på få minutter

Når sommervarmen slår hårdest, og søvnen forsvinder i den kvælende hede, kan en simpel metode fra det gamle...