Butterbeans
Butterbeans er store, flade og lyse bønner med en cremet konsistens, der gør dem perfekte til smoothies. De er fyldt med kostfibre og proteiner, som ikke bare mætter, men også holder fordøjelsen i gang og hjælper med at bygge dine muskler op.
Derudover er de rige på folat, som er vigtigt for dine røde blodceller og hud, samt en række mineraler som kalium, fosfor, jern og zink, der styrker dit blodomløb og immunforsvar. Butterbeans bidrager også med magnesium, der hjælper kroppen med at optage kalk og afhjælper muskelkramper.
Pink smoothie med butterbeans
2-3 personer.
Ingredienser
- 100 g frosne jordbær
- 100 g frosne hindbær
- 2 modne bananer
- 100 g kogte butterbeans (svarer til 50 g tørrede bønner)
- En klump rå rødbede
- 1 spsk. citronsaft
- 3 dadler uden sten
- Evt. 1 tsk. vaniljesukker
- 4 dl sojamælk eller anden plantemælk
Fremgangsmåde
- Er bønnerne tørret, skal de udblødes otte timer i vand, og derefter koges i 45 minutter og afkøles.
- Blend alle ingredienserne sammen, indtil du har en glat konsistens.
- Smag smoothien til med ekstra citronsaft og vaniljesukker efter behov.
- Tilsæt gerne knuste hørfrø eller chiafrø for et ekstra omega 3-boost.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, Coop Madpyramiden og bogen ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer.