Bliv mæt og sund med denne pink butterbean smoothie

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne pink smoothie med butterbeans er ikke bare velsmagende, men også fyldt med næringsstoffer, der styrker både din krop og dit immunforsvar. Med et mix af søde bær og cremede bønner får du en opskrift, der løfter din morgenmad eller frokost til et nyt niveau.

Butterbeans
Butterbeans er store, flade og lyse bønner med en cremet konsistens, der gør dem perfekte til smoothies. De er fyldt med kostfibre og proteiner, som ikke bare mætter, men også holder fordøjelsen i gang og hjælper med at bygge dine muskler op. 

Derudover er de rige på folat, som er vigtigt for dine røde blodceller og hud, samt en række mineraler som kalium, fosfor, jern og zink, der styrker dit blodomløb og immunforsvar. Butterbeans bidrager også med magnesium, der hjælper kroppen med at optage kalk og afhjælper muskelkramper.

Pink smoothie med butterbeans

2-3 personer.

Ingredienser

  • 100 g frosne jordbær
  • 100 g frosne hindbær
  • 2 modne bananer
  • 100 g kogte butterbeans (svarer til 50 g tørrede bønner)
  • En klump rå rødbede
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 dadler uden sten
  • Evt. 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl sojamælk eller anden plantemælk

Fremgangsmåde

  1. Er bønnerne tørret, skal de udblødes otte timer i vand, og derefter koges i 45 minutter og afkøles.
  2. Blend alle ingredienserne sammen, indtil du har en glat konsistens.
  3. Smag smoothien til med ekstra citronsaft og vaniljesukker efter behov.
  4. Tilsæt gerne knuste hørfrø eller chiafrø for et ekstra omega 3-boost.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, Coop Madpyramiden og bogen ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer.

author avatar
Ida-Marie Palm Varbæk

Andre Artikler

Is skal give patienter på landets hospitaler kræfterne tilbage

Snart kan danskere med behov for ekstra næring få serveret is på landets hospitaler. Et hold af danske universitetsforskere har nemlig fundet en løsning på, hvordan man kan lave ekstra næringsrige fødevarer.

Ny forskning: Denne sygdom er undervurderet

Et studie viser, at 697 pr. 100.000 indbyggere i Danmark har epilepsi, heraf har 264 pr. 100.000 indbyggere epilepsi som følge af en skade på hjernen. Men internationalt tæller epilepsi efter hjerneskade ikke med i statistikkerne.

Overraskende effekt: Løgsuppe kan mindske risikoen for kræft

Løg er ikke bare en uundværlig ingrediens i mange retter, men de kan også spille en rolle i forebyggelsen af kræft. Denne lækre løgsuppe er en smagsoplevelse med lækkert fyld, som udelukkende vil gøre dig mere sund.

Disse 5 politiske tiltag skal være med til at forebygge overvægt

Strammere lovgivning og 5 politiske anbefalinger skal forebygge overvægt blandt børn.

Is skal give patienter på landets hospitaler kræfterne tilbage

Snart kan danskere med behov for ekstra næring få serveret is på landets hospitaler. Et hold af danske universitetsforskere har nemlig fundet en løsning på, hvordan man kan lave ekstra næringsrige fødevarer.

Ny forskning: Denne sygdom er undervurderet

Et studie viser, at 697 pr. 100.000 indbyggere i Danmark har epilepsi, heraf har 264 pr. 100.000 indbyggere epilepsi som følge af en skade på hjernen. Men internationalt tæller epilepsi efter hjerneskade ikke med i statistikkerne.

Overraskende effekt: Løgsuppe kan mindske risikoen for kræft

Løg er ikke bare en uundværlig ingrediens i mange retter, men de kan også spille en rolle i forebyggelsen af kræft. Denne lækre løgsuppe er en smagsoplevelse med lækkert fyld, som udelukkende vil gøre dig mere sund.