Sådan laver du sundhedseksperten fra Go’ morgen Danmarks sunde kyllingeburger

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Michelle Kristensen er aktuel med en ny kogebog, og hun deler allerede nu en af hendes families favoritter. En sprød og smagfuld kyllingeburger, der er perfekt til alle aldre. Den kan tilberedes i airfryeren, og opskriften er ifølge hende ideel til søndagsaftener, hvor man trænger til noget ekstra lækkert og nemt.

Sundhedsekspert og kogebogsforfatter
Michelle Kristensen er trænings- og ernæringsekspert med en bachelor i idræt og er videreuddannet indenfor Human Ernæring. Hun er især kendt som sundhedsekspert på Go’ morgen Danmark og som direktør for sit eget sundhedsfirma.

Hun har igennem årene udgivet flere bøger og hjulpet tusindvis af danskere med at leve sundere, uden at give afkald på velsmag. Med sin nye bog ‘Airfryer for hele familien’, gør hun det nemt at lave lækre og sunde retter i en airfryer, og denne opskrift på kyllingeburgere er ingen undtagelse.

Kyllingeburger i airfryeren

4 personer.

Læs også: Honningglaserede rodfrugter, som alle vil have opskriften på

LÆS OGSÅ: Drop kødet og nyd denne lækre pulled mushroom-burger

Ingredienser

Kålblanding

  • 150 g rød- eller hvidkål, fintsnittet
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
  • 2 gulerødder, i tynde strimler
  • 4 spsk mørk balsamico
  • 2 spsk soya
  • 2 tsk flydende honning

Kylling

Læs også: Sund opskrift: Bagt græskarsalat med quinoa, feta og kikærter

  • 4 x 120 g kyllingebryst
  • 1 æg
  • 60 g kikærtemel
  • 60 g parmesanost, revet
  • 30 g panko rasp
  • Salt og peber
  • Oliespray

Chilimayo

  • 6 spsk mayonnaise
  • 2 tsk sriracha chilisauce

Andet

  • 4 fuldkornsburgerboller

Fremgangsmåde

  1. Bland kikærtemel, parmesanost og panko rasp i en skål.
  2. Vend kyllingebrysterne i æg og derefter i melblandingen. Krydr med salt og peber.
  3. Spray airfryerkurven med lidt olie og læg kyllingestykkerne deri.
  4. Tilbered kyllingestykkerne i airfryeren i 18-20 minutter på 180 grader, indtil de er gyldne og sprøde.
  5. Varm burgerbollerne i airfryeren i 30 sekunder ved 180 grader.
  6. Server med kålblanding og chilimayo – eventuelt med almindelig mayo og agurk til børnene.

Der er rigeligt kålblanding til at spise lidt ved siden af burgeren.

Læs også: Grøntsagsmuffins: Den nye favorit hele familien elsker

Artiklen er baseret på informationer fra Michelle Kristensens Instagram.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du spise alt mad med god samvittighed

Læs også: Lasagne uden pasta – sundt twist på en klassiker

Andre Artikler

Sådan påvirker fraværet af en faderfigur dig som voksen

At vokse op uden en stabil og nærværende far efterlader ofte spor, der først bliver tydelige senere i...

Så meget koffein gemmer der sig i din te og kaffe

Mange vælger kaffe for det hurtige koffeinkick, mens andre sværger til te som et mildere alternativ. Men hvor...

Hakket oksekød bliver billigere i Netto resten af året: Så lav bliver den

Netto ændrer prisen på udvalgte dagligvarer resten af året. Beslutningen kan få stor betydning for din økonomi.

Tiramisu overnight oats: Morgenmaden der smager som dessert

Prøv denne lækre morgemad. Den er sund, selvom den smager syndigt!

Sådan påvirker fraværet af en faderfigur dig som voksen

At vokse op uden en stabil og nærværende far efterlader ofte spor, der først bliver tydelige senere i...

Så meget koffein gemmer der sig i din te og kaffe

Mange vælger kaffe for det hurtige koffeinkick, mens andre sværger til te som et mildere alternativ. Men hvor...

Hakket oksekød bliver billigere i Netto resten af året: Så lav bliver den

Netto ændrer prisen på udvalgte dagligvarer resten af året. Beslutningen kan få stor betydning for din økonomi.