Sådan laver du sundhedseksperten fra Go’ morgen Danmarks sunde kyllingeburger

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Michelle Kristensen er aktuel med en ny kogebog, og hun deler allerede nu en af hendes families favoritter. En sprød og smagfuld kyllingeburger, der er perfekt til alle aldre. Den kan tilberedes i airfryeren, og opskriften er ifølge hende ideel til søndagsaftener, hvor man trænger til noget ekstra lækkert og nemt.

Sundhedsekspert og kogebogsforfatter
Michelle Kristensen er trænings- og ernæringsekspert med en bachelor i idræt og er videreuddannet indenfor Human Ernæring. Hun er især kendt som sundhedsekspert på Go’ morgen Danmark og som direktør for sit eget sundhedsfirma.

Hun har igennem årene udgivet flere bøger og hjulpet tusindvis af danskere med at leve sundere, uden at give afkald på velsmag. Med sin nye bog ‘Airfryer for hele familien’, gør hun det nemt at lave lækre og sunde retter i en airfryer, og denne opskrift på kyllingeburgere er ingen undtagelse.

Kyllingeburger i airfryeren

4 personer.

Læs også: Disse sunde pestosnegle bliver din næste picnics favorit

LÆS OGSÅ: Drop kødet og nyd denne lækre pulled mushroom-burger

Ingredienser

Kålblanding

  • 150 g rød- eller hvidkål, fintsnittet
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
  • 2 gulerødder, i tynde strimler
  • 4 spsk mørk balsamico
  • 2 spsk soya
  • 2 tsk flydende honning

Kylling

Læs også: Du MÅ prøve denne sommersalat med kirsebær, bacon og feta!

  • 4 x 120 g kyllingebryst
  • 1 æg
  • 60 g kikærtemel
  • 60 g parmesanost, revet
  • 30 g panko rasp
  • Salt og peber
  • Oliespray

Chilimayo

  • 6 spsk mayonnaise
  • 2 tsk sriracha chilisauce

Andet

  • 4 fuldkornsburgerboller

Fremgangsmåde

  1. Bland kikærtemel, parmesanost og panko rasp i en skål.
  2. Vend kyllingebrysterne i æg og derefter i melblandingen. Krydr med salt og peber.
  3. Spray airfryerkurven med lidt olie og læg kyllingestykkerne deri.
  4. Tilbered kyllingestykkerne i airfryeren i 18-20 minutter på 180 grader, indtil de er gyldne og sprøde.
  5. Varm burgerbollerne i airfryeren i 30 sekunder ved 180 grader.
  6. Server med kålblanding og chilimayo – eventuelt med almindelig mayo og agurk til børnene.

Der er rigeligt kålblanding til at spise lidt ved siden af burgeren.

Læs også: Har du også lyst til rabarber hele sommeren? Så skal du prøve denne salat

Artiklen er baseret på informationer fra Michelle Kristensens Instagram.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du spise alt mad med god samvittighed

Læs også: 3 geniale idéer til at få brugt dit gamle rugbrød

Andre Artikler

Sund jordbærkage med mandelbund og yoghurtcreme

Sommerens mest uimodståelige jordbærkage – rustik, cremet og fuld af smag!

Pas på! Dit kæledyr kan bære på en parasit, der kan koste dig livet

En skjult trussel breder sig i Europa. Læger advarer nu om en snigende parasit, der langsomt kan spise sig gennem din krop uden at du mærker det.

Dette overraskende trick lindrer solskoldning på 30 minutter

Glem aloe vera – her er husrådet mod solskoldning, alle taler om

Så ofte bør du egentlig gå i bad, efter du er fyldt 65 år

Når vi bliver ældre, forandrer vores hud sig og kræver mere skånsom pleje. En daglig bruser er ikke...

Sund jordbærkage med mandelbund og yoghurtcreme

Sommerens mest uimodståelige jordbærkage – rustik, cremet og fuld af smag!

Pas på! Dit kæledyr kan bære på en parasit, der kan koste dig livet

En skjult trussel breder sig i Europa. Læger advarer nu om en snigende parasit, der langsomt kan spise sig gennem din krop uden at du mærker det.

Dette overraskende trick lindrer solskoldning på 30 minutter

Glem aloe vera – her er husrådet mod solskoldning, alle taler om