Et magert og sundt valg
Kyllingekød er kendt som magert kød og er rig på proteiner, der er vigtige for opbygning af muskler og væv. Især kyllingebrystet har et lavt fedtindhold og indeholder samtidig vitaminer, såsom B12, der hjælper kroppen med at omdanne mad til energi.
Derudover er kylling rig på mineralerne kalium, fosfor og selen, som styrker både blodomløb og immunforsvar. Ønsker du en sund salat, kan du trygt vælge kyllingebryst uden skind for at få en kalorielet og næringsrig måltidsoplevelse.
Smagfuld kyllingesalat
Ingredienser
Kylling
- 500 g kyllingebryst
- Vand og salt til kogning
Dressing
- 2 dl let mayonnaise (lav den eventuelt selv, hvis retten skal være ekstra sund)
- 1 dl creme fraiche
- 1 spsk dijonsennep
- 1 tsk honning
Fyld
- 2 sprøde æbler, skåret i tern
- 3 stængler bladselleri, skåret i tynde skiver
- 3 håndfulde vindruer, halverede
- 1 håndfuld grofthakkede valnødder
LÆS OGSÅ: Lækker vegetarisk hummerfri salat til frokostbordet
Fremgangsmåde
- Kog kyllingebrystet i letsaltet vand i ca. 15 minutter, indtil det er gennemkogt. Lad det køle af og skær det derefter i små tern.
- Bland i en skål mayonnaise, creme fraiche, dijonsennep og honning til en cremet dressing.
- Tilføj æbletern, bladselleri, vindruer og valnødder til dressingen.
- Vend kyllingeternene i, og sørg for at alle ingredienser er godt dækket af dressingen.
- Lad salaten trække i køleskabet i mindst en time.
Tip: Tilsæt tørrede tranebær for en syrlig kontrast eller et drys cayennepeber for et lille spicy pift. Server salaten med friskbagt brød eller brug den som fyld i en sandwich.
Artiklen er baseret på informationer fra Råvareguiden.
LÆS OGSÅ: Prøv Halloweenfavoritten i denne lækre salat
LÆS OGSÅ: Sund og proteinrig kylling med spinat og artiskokker