Forstå din cyklus
Menstruationscyklussen varer typisk 28 dage og er opdelt i fire faser, hvor hormonelle udsving styrer kroppens forløb. PMS opstår oftest i lutealfasen, hvor østrogen og progesteron svinger mest. Symptomerne forsvinder som regel, når menstruationen begynder.
Ifølge eksperter giver det god mening at kende din cyklus, da indsigt i hormonændringerne kan hjælpe dig med at mindske ubehaget.
Det simple trick
Et simpelt trick er at føre en cyklusdagbog. Notér dine symptomer og energiniveauer gennem hele måneden. På den måde kan du opdage mønstre og planlægge din hverdag efter, hvornår energien er lav, og hvornår du har overskud.
LÆS OGSÅ: En bestemt type dansker mangler jern – Er det dig?
Sund kost og livsstil kan også gøre en stor forskel. Hvis du eksempelvis døjer med væskeophobninger, kan det hjælpe at spise mindre salt i dagene op til menstruationen.
Motion, hvile og blodsukkerstabil kost er andre vigtige redskaber til at reducere PMS-symptomer.
Find balancen
Det kan være svært at finde plads til selvomsorg i en travl hverdag, men det er netop her, det er vigtigst. Nogle dage kræver et ekstra hvil eller en meditativ stund, mens andre dage er oplagte til at give den gas med arbejde eller sociale aktiviteter.
Det handler om at lytte til din krop og finde accept af, at energiniveauet varierer i takt med cyklussen.
Når du kender din cyklus, kan du veksle mellem aktivitet og refleksion og på den måde skabe en sund balance i din hverdag. Din cyklus kan faktisk blive et værktøj, der hjælper dig til bedre velvære og overskud.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.
LÆS OGSÅ: Gynækologens råd: Den her prævention skal du vælge efter fødsel