Derfor skal du aldrig sætte varme rester direkte i køleskabet

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En simpel køkkenfejl kan ødelægge op til flere ting i dit køleskab.

De fleste af os har prøvet det: Man laver en stor portion mad, gemmer resterne i en gryde eller skål og smider det direkte i køleskabet, mens det stadig er varmt.

Det virker måske som en praktisk løsning, men ifølge fødevarespecialist Gavin Wren kan det have alvorlige konsekvenser for både dit køleskab og dine madvarer.

Ved hjælp af temperaturmålere gennemførte Gavin en række forsøg, der viste, hvor meget varm mad kan påvirke temperaturen i hele køleskabet.

Og konsekvenserne er langt mere omfattende, end de fleste nok forestiller sig.

Læs også: Ny forskning: Overraskende diæt kan lindre irritabel tyktarm

Sådan påvirker varme rester køleskabet

Gavin placerede tre temperaturmålere i forskellige dele af køleskabet – i grøntsagsskuffen, midt på en hylde og øverst foran i køleskabet.

Derefter testede han, hvad der sker, når man sætter varme rester ind.

Resultaterne var chokerende: Når han placerede varm mad på øverste hylde, steg temperaturen i det område til hele 18 grader.

Derudover tog det fire timer, før temperaturen faldt tilbage til et normalt niveau.

Læs også: Planteolier vs. smør: Forskere har afgjort, hvad der er bedst for dig

Selv grøntsagsskuffen, som normalt er den mest stabile del af køleskabet, blev påvirket.

Temperaturudsvingene betyder, at fødevarer, som normalt ville holde sig friske i flere dage, risikerer at blive dårlige langt hurtigere.

For eksempel kan mælk, ifølge Gavin, fordærves op til ti gange hurtigere, når den udsættes for temperaturstigninger.

Risikoen for dit køleskab

Det er ikke kun dine madvarer, der lider under varme rester. Dit køleskab kan også tage skade.

Læs også: Spiser du usundt under graviditeten? Det kan øge risikoen for ADHD og autisme

Når køleskabet arbejder ekstra hårdt for at køle en stor, varm genstand ned, stiger energiforbruget markant.

Over tid kan det føre til øget slitage på køleskabets komponenter, hvilket kan forkorte dets levetid.

Desuden kan konstant temperaturændring betyde, at andre fødevarer, især dem tæt på det varme emne, får dårligere opbevaringsforhold.

Det kan resultere i fordærvede varer og dermed øgede madspild.

Læs også: Sådan ændrer din afføring sig, når du stopper med at spise kød

Artiklen er baseret på informationer fra Express.co.uk.

Læs også: 10 fødevarer der kan øge inflammation i din krop

Andre Artikler

Håndcreme-skandale: 9 ud af 10 produkter er fyldt med allergifremkaldende stoffer

En ny undersøgelse afslører, at hele 88 % af de testede håndcremer indeholder stoffer, der kan føre til allergi og eksem – en lidelse, der kan blive livslang

Du bruger den hver dag – men hvornår har du sidst vasket den?

Du drikker vand fra din yndlingsdrikkedunk hele dagen. Den ligger i tasken, kommer med i bilen og står på skrivebordet.

Varmt eller koldt vand? Den bedste temperatur for sund hud

Har du nogensinde spekuleret på, om det er bedst at vaske ansigtet med varmt eller koldt vand? Mange...

Den ultimative godnatsang? Forskere afslører hvilken musik, der får dig til at sove bedst

Har du nogensinde ligget og vendt og drejet dig uden at kunne falde i søvn? Musik kan være...

Håndcreme-skandale: 9 ud af 10 produkter er fyldt med allergifremkaldende stoffer

En ny undersøgelse afslører, at hele 88 % af de testede håndcremer indeholder stoffer, der kan føre til allergi og eksem – en lidelse, der kan blive livslang

Du bruger den hver dag – men hvornår har du sidst vasket den?

Du drikker vand fra din yndlingsdrikkedunk hele dagen. Den ligger i tasken, kommer med i bilen og står på skrivebordet.

Varmt eller koldt vand? Den bedste temperatur for sund hud

Har du nogensinde spekuleret på, om det er bedst at vaske ansigtet med varmt eller koldt vand? Mange...