Disse 3 fødevarer bør alle over 50 spise for at bevare muskelmasse

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Efter 50 begynder kroppens muskler langsomt at svækkes, og det kaldes sarkopeni. Men med de rette fødevarer kan du modvirke det.

Her får du de tre bedste proteinkilder – og hvorfor de bør være fast inventar i dit køleskab.

Protein til hvert måltid er nøglen

Foto Shutterstockcom

Eksperter anbefaler, at du fordeler dit proteinindtag jævnt over hele dagen.

Sigt efter cirka 30 gram protein per måltid – det hjælper kroppen med at optage det mere effektivt.

Læs også: Kan stærk mad gavne din tarm – eller gøre skade? Her er hvad forskningen siger

Ældre har større proteinbehov

Foto Shutterstockcom

Som du bliver ældre, bliver kroppen mindre effektiv til at bruge protein.

Det kaldes anabolsk resistens, og derfor skal personer over 50 indtage mellem 1,2 og 1,6 gram protein per kilo kropsvægt dagligt.

Yoghurt giver både protein og knoglepleje

Foto Shutterstockcom

Naturlig eller græsk yoghurt indeholder komplette proteiner og masser af calcium.

Det hjælper ikke kun med muskelopbygning, men styrker også knoglerne og beskytter mod osteoporose.

Læs også: 10 tegn på, at du får for meget sukker

Yoghurt passer til ethvert tidspunkt

Foto Shutterstockcom

Yoghurt er utrolig alsidigt – spis det som morgenmad, snack eller dessert.

Kombiner det med frugt, nødder eller korn, og du har et komplet og sundt måltid.

Æg har den højeste biologiske proteinværdi

Foto Shutterstockcom

Æg er en komplet proteinkilde med alle essentielle aminosyrer.

De er nemme at tilberede og indeholder desuden vitaminer og antioxidanter, som kroppen har brug for i takt med, at den ældes.

Læs også: Disse madvarer indeholder mest stivelse – og én af dem spiser du sikkert dagligt

Æg booster kroppens funktioner

Foto Shutterstockcom

Udover protein indeholder æg vitaminer som B12 og D samt antioxidanter som lutein.

Det er næringsstoffer, der blandt andet styrker immunforsvar, syn og nervesystem.

Dåsefisk er praktisk og sundt

Foto Shutterstockcom

Sardiner, tun og makrel på dåse er fulde af proteiner og omega-3 fedtsyrer, som beskytter hjerte og hjerne.

De er nemme at opbevare og perfekte til en hurtig, næringsrig måltidsløsning.

Læs også: 9 nemme måder at rense din lever på – helt uden medicin

Fisk på dåse er god hjernemad

Foto Shutterstockcom

Omega-3 fedtsyrer i dåsefisk bidrager til at holde hjernen skarp og forebygger kognitiv tilbagegang – noget mange frygter med alderen.

Kombiner med styrketræning for maksimal effekt

Foto Shutterstockcom

Protein alene er ikke nok. Ifølge eksperterne bør du kombinere dit indtag med fysisk aktivitet, særligt styrketræning, for at fastholde eller endda forbedre muskelmassen.

Varier dine proteinkilder

Foto Shutterstockcom

Selvom yoghurt, æg og fisk er fantastiske proteinkilder, anbefales det også at inkludere plantebaserede proteiner som bønner og linser for at få en bred vifte af næringsstoffer.

Artiklen er baseret på informationer fra Lanacion.com.ar.

Læs også: Pas på! Disse hverdagsvaner kan give dig migræneanfald

Andre Artikler

Tegnene på kræft, du aldrig bør ignorere

De fleste sygdomstegn skyldes heldigvis noget harmløst. Men der er visse symptomer, der kan være kroppens advarselslamper. Her...

Disse simple øvelser kan gøre dine hofter 10 år yngre

Vores moderne livsstil gør hofterne stive og ufleksible, hvilket kan føre til smerter og begrænset bevægelighed. Men med...

Kan stærk mad gavne din tarm – eller gøre skade? Her er hvad forskningen siger

Capsaicin – det stof, der giver chili sin brændende smag – påvirker langt mere end bare dine smagsløg....

Forskere forbinder denne blodtype med øget risiko for slagtilfælde

Ny forskning afslører, at din blodtype kan have betydning for risikoen for slagtilfælde før du fylder 60.

Tegnene på kræft, du aldrig bør ignorere

De fleste sygdomstegn skyldes heldigvis noget harmløst. Men der er visse symptomer, der kan være kroppens advarselslamper. Her...

Disse simple øvelser kan gøre dine hofter 10 år yngre

Vores moderne livsstil gør hofterne stive og ufleksible, hvilket kan føre til smerter og begrænset bevægelighed. Men med...

Kan stærk mad gavne din tarm – eller gøre skade? Her er hvad forskningen siger

Capsaicin – det stof, der giver chili sin brændende smag – påvirker langt mere end bare dine smagsløg....