Så længe holder dine rester sig i køleskabet

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Mange smider mad ud, fordi de er usikre på, hvor længe rester kan holde sig.

Ifølge direktør og grundlægger af Muldiverset, Birgitte Escherich, handler det om manglende viden og overdreven frygt for bakterier.

Her får du et overblik over, hvor længe dine rester faktisk kan holde sig i køleskabet, og hvordan du bedst passer på dem.

Sammenkogte retter

Foto Shutterstockcom

Retter som bolognese og gryderetter kan holde sig i 5-6 dage i køleskabet, mens supper kan holde sig helt op til en uge.

Læs også: Læger anbefaler at undgå disse madvarer ved halsproblemer

Kogte ris

Foto Shutterstockcom

Ris kan holde sig friske i op til 10 dage, hvis de hurtigt bliver sat på køl efter måltidet.

Kogt pasta

Foto Shutterstockcom

Pasta bør spises indenfor 5 dage, så længe den har været opbevaret koldt og dækket til.

Kogte kartofler

Foto Shutterstockcom

Kartofler kan holde sig i cirka 6 dage, hvis de har stået på køl hele tiden.

Stegt bøf

Foto Shutterstockcom

En stegt bøf kan spises indenfor 5 dage, så længe den er blevet afkølet hurtigt og opbevaret korrekt.

Læs også: 10 diætister deler deres frokostfavoritter

Kogt fisk

Foto Shutterstockcom

Fisk, som for eksempel kogt torsk, har kortere holdbarhed og bør spises senest efter 3 dage.

Kogte asparges

Green Asparagus af Foodie Girl CC0 10

Asparges holder sig gode i op til 6 dage, når de opbevares i en tæt beholder i køleskabet.

Kogte grønne bønner

Foto Shutterstockcom

Grønne bønner kan holde sig i cirka 6 dage under de rette forhold.

Kogt blomkål

Foto Shutterstockcom

Kogt blomkål bør spises indenfor 6 dage, da det ellers mister både smag og konsistens.

Læs også: Et glas kirsebærjuice kan forbedre din nattesøvn, ifølge diætister

Hold maden kold

Foto Shutterstockcom

Maden bør højst stå 30-40 minutter på bordet, før den kommer i køleskabet, som skal holde en temperatur på 4-5 grader.

Sådan undgår du bakterier

Foto Shutterstockcom

Vask hænder, skåle og redskaber grundigt både under madlavning, og når du pakker rester væk, og undgå at tage gryder frem og tilbage fra køleskabet flere gange.

Pas på frisk pynt

Foto Shutterstockcom

Tilberedt mad og friske råvarer som krydderurter skal opbevares adskilt for at undgå forurening.

Brug dine sanser

Foto Shutterstockcom

Lugt, smag og udseende er ofte de bedste indikatorer. Hvis maden virker forkert, skal du ikke spise den.

Læs også: Spis som japanerne og hold dig sund uden diæt

Kilde: TV 2.

Læs også: Spis dig til mindre inflammation med disse smagfulde krydderier

Andre Artikler

Patienter stopper ofte behandlingen med antibiotika for tidligt, advarer læger

Antibiotika har reddet millioner af liv, men misbrug af lægemidlerne truer nu med at gøre dem ineffektive. Eksperter...

Disse otte sunde vaner kan beskytte diabetikere mod demens

En ny undersøgelse, som blev præsenteret på American Heart Association’s (AHA) Scientific Sessions 2025 peger på, at personer med...

Læger anbefaler at undgå disse madvarer ved halsproblemer

Når halsen gør ondt, er der få ting, der føles mere irriterende. Den mindste slurk vand kan brænde,...

Forskere forklarer de første signaler på muskelsygdommen ALS

De første symptomer på ALS (amyotrofisk lateral sklerose) kan være lette at overse. Sygdommen udvikler sig forskelligt fra...

Patienter stopper ofte behandlingen med antibiotika for tidligt, advarer læger

Antibiotika har reddet millioner af liv, men misbrug af lægemidlerne truer nu med at gøre dem ineffektive. Eksperter...

Disse otte sunde vaner kan beskytte diabetikere mod demens

En ny undersøgelse, som blev præsenteret på American Heart Association’s (AHA) Scientific Sessions 2025 peger på, at personer med...

Læger anbefaler at undgå disse madvarer ved halsproblemer

Når halsen gør ondt, er der få ting, der føles mere irriterende. Den mindste slurk vand kan brænde,...