Sådan spiste danskerne denne sommer – resultatet overrasker

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En ny opgørelse viser, at danskerne stadig foretrækker bestemte sommerretter, men tallene afslører også en tendens, som kan ændre vores madvaner fremover.

En ny opgørelse fra Dagrofa Foodservice viser, at gæsterne har haft stor appetit denne sommer.

Fødevaregrossisten, som leverer til restauranter, caféer, iskiosker, campingpladser og festivaler over hele landet, har haft en markant stigning i salget i juni og juli 2025 sammenlignet med samme periode sidste år.

Det samlede sommersalg viser tydeligt, at visse kategorier fortsat dominerer, når danskerne skal vælge mad og drikke på ferien.

Salget er især båret af en håndfuld klassikere, der år efter år holder deres plads på menukortet, men opgørelsen afslører også, at forbrugernes præferencer er begyndt at ændre sig på udvalgte områder.

Læs også: Sorte ris kan være nøglen til sundere plantebaserede måltider

Forbrugernes nye prioriteringer

Udover den fortsatte efterspørgsel på velkendte produkter peger tallene på en tydelig bevægelse mod mere bæredygtige valg.

Flere restauranter og spisesteder har oplevet en stigende bestilling af varer, der signalerer bedre kvalitet og omtanke for både miljø og dyrevelfærd.

Salget af økologiske varer er steget markant og har nu et samlet indeks på 110, hvor især kategorier som mejeri, æg og kød trækker væksten.

Samtidig er produkter mærket med ét, to eller tre dyrevelfærdshjerter gået frem og ligger samlet på et indeks på 107.

Læs også: Slip af med muskelspændinger naturligt og effektivt

Det indikerer en ændring i, hvad mange gæster prioriterer, når de spiser ude.

Sommerens største vindere

De nye tendenser betyder dog ikke, at klassikerne er på vej ud. Tværtimod viser Dagrofas tal, at salget af bestemte sommerfavoritter er på et højt niveau.

Grillpølser har opnået et salgsindeks på 112, mens flødeis topper listen med et indeks på 157. Også pizza og salater ligger markant højere end sidste år med indeks på henholdsvis 143 og 151.

Tallene understreger, at selvom danskerne i stigende grad søger mere ansvarlige valg, er det fortsat de traditionelle sommerklassikere, der trækker flest kunder til spisestederne landet over.

Læs også: Ny forskning: Middelhavskosten kan sænke blodtrykket – selv hos risikogrupper

Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.

Læs også: Spis dig sund med gurkemeje med disse lækre opskrifter

Andre Artikler

Sådan får ældre en tryg overgang til plejehjemmet

Det kan være en livsomvæltende begivenhed at flytte på plejehjem, som både er præget af både praktiske og...

Alzheimers kan skyldes et forstyrret biologisk ur

Ny forskning tyder på, at Alzheimers sygdom ikke blot forstyrrer søvnen – den kan faktisk få næring af...

De mest almindelige mareridt, og hvad de betyder

Ifølge Sleep Foundation oplever mellem 2 og 8 procent af voksne mareridt.Faktorer som alder, køn og livsomstændigheder...

Sorte ris kan være nøglen til sundere plantebaserede måltider

Sorte ris er ved at genvinde sin plads i moderne kost som en naturlig kilde til antioxidanter og...

Sådan får ældre en tryg overgang til plejehjemmet

Det kan være en livsomvæltende begivenhed at flytte på plejehjem, som både er præget af både praktiske og...

Alzheimers kan skyldes et forstyrret biologisk ur

Ny forskning tyder på, at Alzheimers sygdom ikke blot forstyrrer søvnen – den kan faktisk få næring af...

De mest almindelige mareridt, og hvad de betyder

Ifølge Sleep Foundation oplever mellem 2 og 8 procent af voksne mareridt.Faktorer som alder, køn og livsomstændigheder...