En ny undersøgelse med knap 50.000 deltagere afslører, at vores humør varierer markant i løbet af dagen. Men hvornår er vi gladest?
Forskerne har identificeret flere interessante tendenser, der påvirker vores velbefindende.
Hvornår er vi er mest lykkelige?

Undersøgelsen viser, at folk generelt føler sig gladere, mindre ensomme og mere tilfredse med livet i morgentimerne sammenlignet med senere på dagen.
Hvornår er humøret er lavest?

Data indsamlet over en periode på to år viser, at vores humør er dårligst omkring midnat, hvor mange oplever øget ensomhed og depressive følelser.
Læs også: Verdens 10 mest usunde jobs – se hvem der topper listen
Kortisolniveauer kan være forklaringen

Forskernes bud på en mulig årsag er hormonet kortisol, som topper kort efter, vi vågner, og er på sit laveste niveau omkring sengetid.
Kortisol spiller en vigtig rolle i reguleringen af vores humør.
Mandage er bedre end søndage

Overraskende nok viser undersøgelsen, at folk i gennemsnit er mere tilfredse med livet på mandage og fredage end på søndage, hvor humøret typisk er lavere.
Vinterhalvåret påvirker humøret

Undersøgelsen afslører også en klar tendens: Folk er mindre lykkelige i vintermånederne sammenlignet med resten af året.
Læs også: Genkend tegnene: Når tristhed bliver til depression
COVID-19-pandemien påvirkede resultaterne

Studiet blev gennemført som en del af ‘COVID-19 Social Study’ og viser, at folks mentale sundhed generelt blev bedre, efterhånden som pandemiens restriktioner blev ophævet.
Natteugler kan være mindre lykkelige

Forskernes resultater antyder, at personer, der går sent i seng og vågner sent, kan have en tendens til lavere livstilfredshed sammenlignet med morgenmennesker.
Mulig skævhed i undersøgelsen

Forskerne påpeger, at der kan være en skævhed i resultaterne – for eksempel hvis lykkeligere personer typisk har svaret om morgenen, mens mindre glade personer har svaret senere på dagen.
Sammenhæng mellem søvnkvalitet og lykke

God søvnkvalitet ser ud til at have en stor indflydelse på humøret om morgenen. Folk, der får en god nats søvn, rapporterer højere livstilfredshed.
Læs også: Sådan håndterer du svære følelser, når de bliver overvældende
Morgenrutiner kan gøre en forskel

Undersøgelsen indikerer, at en god start på dagen – for eksempel med motion, dagslys eller en nærende morgenmad – kan have en positiv effekt på det generelle humør resten af dagen.
Artiklen er baseret på informationer fra Videnskab.dk.
Læs også: Slankemidlerne chokerer igen: Endnu en ny bivirkning!