Derfor skal du aldrig sætte varme rester direkte i køleskabet

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En simpel køkkenfejl kan ødelægge op til flere ting i dit køleskab.

De fleste af os har prøvet det: Man laver en stor portion mad, gemmer resterne i en gryde eller skål og smider det direkte i køleskabet, mens det stadig er varmt.

Det virker måske som en praktisk løsning, men ifølge fødevarespecialist Gavin Wren kan det have alvorlige konsekvenser for både dit køleskab og dine madvarer.

Ved hjælp af temperaturmålere gennemførte Gavin en række forsøg, der viste, hvor meget varm mad kan påvirke temperaturen i hele køleskabet.

Og konsekvenserne er langt mere omfattende, end de fleste nok forestiller sig.

Læs også: Er et æg om dagen sundt? Her er diætisternes svar

Sådan påvirker varme rester køleskabet

Gavin placerede tre temperaturmålere i forskellige dele af køleskabet – i grøntsagsskuffen, midt på en hylde og øverst foran i køleskabet.

Derefter testede han, hvad der sker, når man sætter varme rester ind.

Resultaterne var chokerende: Når han placerede varm mad på øverste hylde, steg temperaturen i det område til hele 18 grader.

Derudover tog det fire timer, før temperaturen faldt tilbage til et normalt niveau.

Læs også: Forskning: Banan i smoothie kan sænke næringsoptaget

Selv grøntsagsskuffen, som normalt er den mest stabile del af køleskabet, blev påvirket.

Temperaturudsvingene betyder, at fødevarer, som normalt ville holde sig friske i flere dage, risikerer at blive dårlige langt hurtigere.

For eksempel kan mælk, ifølge Gavin, fordærves op til ti gange hurtigere, når den udsættes for temperaturstigninger.

Risikoen for dit køleskab

Det er ikke kun dine madvarer, der lider under varme rester. Dit køleskab kan også tage skade.

Læs også: Dette kan et dagligt indtag af bladgrønt gøre for din krop

Når køleskabet arbejder ekstra hårdt for at køle en stor, varm genstand ned, stiger energiforbruget markant.

Over tid kan det føre til øget slitage på køleskabets komponenter, hvilket kan forkorte dets levetid.

Desuden kan konstant temperaturændring betyde, at andre fødevarer, især dem tæt på det varme emne, får dårligere opbevaringsforhold.

Det kan resultere i fordærvede varer og dermed øgede madspild.

Læs også: Den nålefri vægttabsmedicin kan blive tilgængelig allerede næste år

Artiklen er baseret på informationer fra Express.co.uk.

Læs også: Nogle atleter undervurderer deres mad- og drikkevalg - gør du også?

Andre Artikler

Finske studier forklarer, hvorfor du bør gå i sauna

Sauna bliver stadig mere populært — her er, hvornår det gavner dig, og hvornår du bør holde dig fra varmen.

Håndkøbsmedicin kan påvirke dit blodtryk – sådan undgår du det

Mange forbrugere vælger håndkøbsmedicin uden at kende dens betydning for blodtrykket.

Er et æg om dagen sundt? Her er diætisternes svar

Æg er fast inventar i mange husholdninger, men er de egentlig sunde eller bør man lytte til kritikerne?

Gratis HPV-vaccine til mænd udløber i slutningen af året

Et midlertidigt vaccinationsprogram udløber ved årsskiftet grundet begrænset tilslutning.

Finske studier forklarer, hvorfor du bør gå i sauna

Sauna bliver stadig mere populært — her er, hvornår det gavner dig, og hvornår du bør holde dig fra varmen.

Håndkøbsmedicin kan påvirke dit blodtryk – sådan undgår du det

Mange forbrugere vælger håndkøbsmedicin uden at kende dens betydning for blodtrykket.

Er et æg om dagen sundt? Her er diætisternes svar

Æg er fast inventar i mange husholdninger, men er de egentlig sunde eller bør man lytte til kritikerne?