Derfor skal du aldrig sætte varme rester direkte i køleskabet

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En simpel køkkenfejl kan ødelægge op til flere ting i dit køleskab.

De fleste af os har prøvet det: Man laver en stor portion mad, gemmer resterne i en gryde eller skål og smider det direkte i køleskabet, mens det stadig er varmt.

Det virker måske som en praktisk løsning, men ifølge fødevarespecialist Gavin Wren kan det have alvorlige konsekvenser for både dit køleskab og dine madvarer.

Ved hjælp af temperaturmålere gennemførte Gavin en række forsøg, der viste, hvor meget varm mad kan påvirke temperaturen i hele køleskabet.

Og konsekvenserne er langt mere omfattende, end de fleste nok forestiller sig.

Læs også: Skræmmekampagnerne mod sødestoffer er overdrevet – her er, hvad forskningen siger

Sådan påvirker varme rester køleskabet

Gavin placerede tre temperaturmålere i forskellige dele af køleskabet – i grøntsagsskuffen, midt på en hylde og øverst foran i køleskabet.

Derefter testede han, hvad der sker, når man sætter varme rester ind.

Resultaterne var chokerende: Når han placerede varm mad på øverste hylde, steg temperaturen i det område til hele 18 grader.

Derudover tog det fire timer, før temperaturen faldt tilbage til et normalt niveau.

Læs også: Så mange fibre behøver du for at bekæmpe bakterier

Selv grøntsagsskuffen, som normalt er den mest stabile del af køleskabet, blev påvirket.

Temperaturudsvingene betyder, at fødevarer, som normalt ville holde sig friske i flere dage, risikerer at blive dårlige langt hurtigere.

For eksempel kan mælk, ifølge Gavin, fordærves op til ti gange hurtigere, når den udsættes for temperaturstigninger.

Risikoen for dit køleskab

Det er ikke kun dine madvarer, der lider under varme rester. Dit køleskab kan også tage skade.

Læs også: Ny forskning: Derfor smager grøntsager kedeligt for mange mennesker

Når køleskabet arbejder ekstra hårdt for at køle en stor, varm genstand ned, stiger energiforbruget markant.

Over tid kan det føre til øget slitage på køleskabets komponenter, hvilket kan forkorte dets levetid.

Desuden kan konstant temperaturændring betyde, at andre fødevarer, især dem tæt på det varme emne, får dårligere opbevaringsforhold.

Det kan resultere i fordærvede varer og dermed øgede madspild.

Læs også: Prøv denne simple model og få en sund og varieret madpakke

Artiklen er baseret på informationer fra Express.co.uk.

Læs også: Koffeinresistens: Derfor er du stadig træt efter din kaffe

Andre Artikler

Kan en urinprøve erstatte denne traditionelle kræftscreening? Forskere er optimistiske

De fleste mænd tænker sjældent på deres prostata, før de står over for en undersøgelse, der føles både ubehagelig og grænseoverskridende.

Skræmmekampagnerne mod sødestoffer er overdrevet – her er, hvad forskningen siger

Du har måske hørt, at sødemidler kan være skadelige – men er det egentlig rigtigt?

Derfor er musik sundt for kroppen

Musik er mere end blot underholdning. De fleste har nok oplevet, hvordan en god sang kan forvandle en...

Denne ukendte demensform rammer ældre – og forveksles ofte med Alzheimers

For mange mennesker er frygten for demens en reel bekymring. De fleste tænker straks på Alzheimers, når hukommelsen begynder at svigte. Men nu peger forskere på en anden sygdom, der forveksles med Alzheimers.

Kan en urinprøve erstatte denne traditionelle kræftscreening? Forskere er optimistiske

De fleste mænd tænker sjældent på deres prostata, før de står over for en undersøgelse, der føles både ubehagelig og grænseoverskridende.

Skræmmekampagnerne mod sødestoffer er overdrevet – her er, hvad forskningen siger

Du har måske hørt, at sødemidler kan være skadelige – men er det egentlig rigtigt?

Derfor er musik sundt for kroppen

Musik er mere end blot underholdning. De fleste har nok oplevet, hvordan en god sang kan forvandle en...