Hun spiste 2 æg hver morgen i 2 uger – her er, hvad der skete med hendes krop!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Æg bliver ofte betragtet som en simpel madvare, men ifølge ernæringsekspert Juliette Andreau gemmer der sig langt mere i de små skaller, end man skulle tro.

Her får du de største forandringer, der sker i kroppen, når du gør to æg til en fast del af din morgenmad.

Skarpere fokus og bedre hjernefunktion

Foto Shutterstockcom

Æg er rige på cholin – et stof, som har stor betydning for hjernens funktion.

Cholin støtter kommunikationen mellem nerveceller og bidrager til bedre koncentration og skarpere mental ydeevne, især i de tidlige morgentimer.

Læs også: Er græsk yoghurt eller kefir bedst for fordøjelsen?

Øget energi og mindre træthed

Foto Shutterstock

Takket være det høje proteinindhold holder æg dig mæt og stabiliserer blodsukkeret.

Det betyder mindre træthed i løbet af dagen og færre energidyk om formiddagen.

Naturlig hormonbalance

Foto Shutterstockcom

Kolesterol er ikke nødvendigvis en fjende – faktisk er det en vigtig byggesten for kroppens hormoner.

Æg bidrager til en sund produktion af både mandlige og kvindelige kønshormoner, hvilket kan understøtte alt fra humør til fertilitet.

Læs også: Skal æg stå på køl? Eksperternes svar vil overraske dig

Bedre øjensundhed

Foto Shutterstockcom

Æg indeholder antioxidanterne lutein og zeaxanthin, som beskytter dine øjne mod skadelige effekter fra skærmlys og hjælper med at forebygge aldersrelaterede synsproblemer.

Stærkere og mere glansfuldt hår

Foto Shutterstockcom

Biotin, svovl og aminosyrer i æg er med til at styrke håret fra rod til spids.

Mange oplever mindre hårtab og mere fylde og glans allerede efter få ugers regelmæssigt æggeindtag.

Flottere hud og sundere negle

Foto Shutterstockcom

B-vitaminerne i æg – særligt biotin og B12 – støtter cellefornyelsen og giver både huden og neglene et sundere udseende.

Læs også: Få endnu mere omega-3 med disse alternativer til laks

Det resulterer i mindre tørhed, færre urenheder og stærkere negle.

Sundere lever og bedre udrensning

Foto Shutterstockcom

Aminosyren methionin, som findes i æg, spiller en vigtig rolle i kroppens naturlige afgiftningssystem.

Den støtter leveren og hjælper kroppen med at nedbryde affaldsstoffer mere effektivt.

Mindre sukkertrang

Foto Shutterstockcom

Når du starter dagen med æg, får du et solidt måltid med protein og fedt, som giver en lang mæthedsfølelse.

Læs også: Rækkefølgen på indtagelsen af mad påvirker din sundhed

Det reducerer behovet for hurtige snacks og søde sager i løbet af dagen.

Støtte til vægttab

Foto Shutterstockcom

Fordi æg mætter godt, ender mange med at spise færre kalorier i løbet af dagen.

Samtidig hjælper proteinet med at bevare muskelmasse, hvilket er vigtigt for en sund og stærk krop – især under vægttab.

Maksimal næring

Foto Shutterstockcom

Æg er propfulde af vitaminer og mineraler, men kvaliteten varierer.

Læs også: Forskere afslører: Derfor virker dine tømmermænds-tricks ikke

Æg fra fritgående høns eller økologiske producenter har et markant højere næringsindhold end æg fra industrilandbrug.

For optimal effekt anbefaler eksperten at vælge æg fra små landbrug eller øko-produktion.

Artiklen er baseret på informationer fra Vogue.cz.

Andre Artikler

Er du mand eller kvinde? Sådan viser Alzheimers sig forskelligt

En ny undersøgelse af over 6.000 patienter med Alzheimers afslører, at mænd og kvinder ikke alene har forskellige...

Er græsk yoghurt eller kefir bedst for fordøjelsen?

Begge produkter er populære fermenterede mejeriprodukter, men de adskiller sig markant i både konsistens og næringsprofil.Her får...

Skal æg stå på køl? Eksperternes svar vil overraske dig

Du opbevarer dem sikkert helt som du plejer. Måske i æggebakken fra supermarkedet. Måske direkte i køleskabets lille...

Få endnu mere omega-3 med disse alternativer til laks

Du tænker måske, at laks er den bedste kilde til omega-3? Men der findes flere fødevarer, som indeholder...

Er du mand eller kvinde? Sådan viser Alzheimers sig forskelligt

En ny undersøgelse af over 6.000 patienter med Alzheimers afslører, at mænd og kvinder ikke alene har forskellige...

Er græsk yoghurt eller kefir bedst for fordøjelsen?

Begge produkter er populære fermenterede mejeriprodukter, men de adskiller sig markant i både konsistens og næringsprofil.Her får...

Skal æg stå på køl? Eksperternes svar vil overraske dig

Du opbevarer dem sikkert helt som du plejer. Måske i æggebakken fra supermarkedet. Måske direkte i køleskabets lille...