Nyt produkt smager som smør, men ingen dyr har været i nærheden af det

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Et nyt produkt skaber røre i det kulinariske miljø, og det kan potentielt ændre en hel branche.

I både San Francisco og New York er en særlig ingrediens begyndt at finde vej ind i køkkenerne på nogle af landets mest anerkendte restauranter og bagerier.

Fra fine dining til klassiske bagværk har den fanget opmærksomheden hos kokke, der normalt er svære at imponere.

Der er blevet afholdt intime middage for nøje udvalgte gæster, og de første reaktioner peger på, at vi her står med noget, der potentielt kan ændre en hel branche.

Topkokke som testpanel

Bag projektet står et firma, der gennem flere år har arbejdet på produktet, mens de har ladet nogle af verdens mest kreative kokke teste produktet.

Læs også: Din mikroovn er fyldt med bakterier, viser studie

Michelin-restauranter og prisvindende konditorer har brugt det i alt fra luksuriøse briocher til komplekse desserter.

Responsen har været entusiastisk, og produktet roses for sin rige smag og alsidighed i køkkenet.

Parallelt har internationale fødevarevirksomheder vist interesse, hvilket tyder på et langt større potentiale end blot eksklusive restauranter.

En teknologi ude for landbrugets rammer

Produktet stammer hverken fra dyr eller planter. I stedet er det skabt ud fra en proces, hvor fedtstoffer konstrueres direkte fra kulstof, der er fanget fra atmosfæren, kombineret med grøn brint og metan.

Læs også: Derfor kan din morgenmad gøre det samme som Wegovy – helt naturligt

Dermed er det muligt at fremstille et produkt, der ligner smør uden helt traditionel landbrugsproduktion.

Ifølge virksomheden bag kan teknologien erstatte miljøtunge råvarer som palmeolie indenfor få år og samtidig levere en mere stabil forsyning.

Med åbningen af deres første produktionsanlæg i Illinois er vejen banet for, at denne kulstofbaserede innovation kan nå langt ud over de første gourmetkøkkener.

Artiklen er baseret på informationer fra Prnewswire.com.

Læs også: Indtag ikke denne drik, hvis du vil undgå kræft, advarer forskere

Læs også: Ældre får lavere blodtryk efter to uger med rødbedesaft

Andre Artikler

Din mikroovn er fyldt med bakterier, viser studie

Det er er både nemt og energibesparende at varme rester hurtigt i mikrobølgeovnen.Men forskere har opdaget, at der...

87-årig mand døde under scanning: Forskere ved nu hvad der kan ske når man dør

Et hjerteanfald under en hjernescanning gav forskere et sjældent indblik i, hvad der måske sker i hjernen, når livet ebber ud.

Det vigtigste skridt mod en flad mave, du måske har overset

Mange ønsker at slippe af med mavefedt, men det kræver først, at du håndterer en vigtig detalje.

Derfor kan din morgenmad gøre det samme som Wegovy – helt naturligt

Måske har du overvejet det. En nem vej til vægttab. En sprøjte, en pille, et hurtigt fix. Og...

Din mikroovn er fyldt med bakterier, viser studie

Det er er både nemt og energibesparende at varme rester hurtigt i mikrobølgeovnen.Men forskere har opdaget, at der...

87-årig mand døde under scanning: Forskere ved nu hvad der kan ske når man dør

Et hjerteanfald under en hjernescanning gav forskere et sjældent indblik i, hvad der måske sker i hjernen, når livet ebber ud.

Det vigtigste skridt mod en flad mave, du måske har overset

Mange ønsker at slippe af med mavefedt, men det kræver først, at du håndterer en vigtig detalje.