Den oversete grøntsag – prøv den i en bagt version

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Fennikel er en overset grøntsag, der ikke bare tilføjer en sprød og aromatisk smag til dine retter, men også er fyldt med vitaminer og mineraler. Prøv denne bagte fennikel, der både mætter og giver kroppen et næringsboost.

En kilde til sundhed
Fennikel er blandt de grøntsager, der placeres nederst i madpyramiden, hvilket betyder, at du kan spise løs uden bekymring for kalorieindtaget. Den indeholder meget vand og har derfor få kalorier, men er alligevel en god kilde til kostfibre, der hjælper din fordøjelse og giver en god mæthedsfornemmelse. 

Fennikel er rig på C-vitamin og folat, som styrker immunforsvaret, hudens sundhed og bidrager til produktionen af røde blodceller. Derudover indeholder fennikel mineralet kalium, som kan hjælpe med at regulere blodtrykket og styrke blodomløbet. Dog skal man være opmærksom på, at nogle vitaminer går tabt under tilberedning.

LÆS OGSÅ: Sunde hjemmelavet Ferrero Rocher med alle fordelene fra dadler

Bagt fennikel med citron og nødder

Læs også: Sund stegt flæsk med persillesovs - klassiker med et twist

Ingredienser

  • 1 stor fennikel
  • 1/2 økologisk citron
  • 2 tsk olivenolie
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk friskkværnet peber
  • Evt. 1 håndfuld nødder efter eget valg

Fremgangsmåde

  1. Skær fenniklen i mellemstore stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Dryp olivenolien over fenniklen, og tilsæt salt og peber for at fremhæve dens naturlige smag.
  3. Skær citronen i tynde skiver, og læg dem ovenpå fenniklen, så citronsaften kan trænge ind under bagningen.
  4. Bag fenniklen i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, indtil den er gylden og mør.
  5. Hvis du ønsker ekstra tekstur og smag, kan du hakke nødderne groft og drysse dem over den færdige ret.

Den bagte fennikel spreder en skøn duft i køkkenet og giver en aromatisk oplevelse, der vil fungere perfekt som tilbehør til mange hovedretter.

Artiklen er baseret på informationer fra Fødevareguiden og Coop Madpyramiden.

Læs også: Opskrift: Cremet pasta med spinat og ricotta

LÆS OGSÅ: Sorte ris: Den hemmelige superfood til din salat

Læs også: Vegetarisk thailandsk kartoffelgryde med kokosmælk

Andre Artikler

Derfor bør du måske dele din tandbørste

Måske er udmeldingen slet ikke så ulækker, som den først lyder. Der er nemlig en fordel ved det!

Hvornår giver kolesterolsænkende medicin mening?

Ny guide fra Sundhedsstyrelsen skal hjælpe læger med at vurdere brugen af statiner

Neurolog advarer: Tegn på demens – som intet har med hukommelse at gøre

Mange forbinder demens udelukkende med hukommelsestab, men sygdommen kan vise sig på langt flere måder. Forskere og neurologer...

9 tegn på D-vitaminmangel, du skal kende

Træt, småsyg eller ømme knogler? Måske mangler du det vigtige D-vitamin, som kroppen har svært ved at få nok af i vintermånederne.

Derfor bør du måske dele din tandbørste

Måske er udmeldingen slet ikke så ulækker, som den først lyder. Der er nemlig en fordel ved det!

Hvornår giver kolesterolsænkende medicin mening?

Ny guide fra Sundhedsstyrelsen skal hjælpe læger med at vurdere brugen af statiner

Neurolog advarer: Tegn på demens – som intet har med hukommelse at gøre

Mange forbinder demens udelukkende med hukommelsestab, men sygdommen kan vise sig på langt flere måder. Forskere og neurologer...