AI skal nu sikre kvalitetskontrol af fødevarer

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Avanceret røntgenbaseret 3D-billeddannelsesteknologi, kombineret med kunstig intelligens skal hjælpe med automation og kvalitetskontrol.

Med støtte fra Innovationsfonden har Teknologisk Institut igangsat projektet DEXTRA, som skal bane vejen for nye muligheder indenfor industriel 3D-røntgenafbildning.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Med en ny kombination af røntgenteknologi og kunstig intelligens vil DEXTRA-projektet muliggøre hurtig og omkostningseffektiv 3D-afbildning med bred industriel anvendelse, særligt indenfor fødevareindustrien.

“Vores mål er at udvikle et alsidigt måleudstyr, der kan revolutionere flere industrielle sektorer. Selvom vores primære fokus er fødevareindustrien, og særligt kødindustrien, har denne teknologi potentiale til at transformere industriel overvågning og kvalitetskontrol i mange forskellige brancher”, siger Dennis Brandborg Nielsen, centerchef på Teknologisk Institut.

Læs også: Nemlig melder om rekord efterspørgsel på uventet sommerfavorit

[irp]

Sikre høj produktkvalitet

I kødindustrien er anvendelsen af den nye teknologi til automatisering af udbeningsprocesserne på slagterierne en oplagt case.

Ved udbeningen skiller medarbejdere manuelt kød fra ben, fedt og svær.

Præcisionen i arbejdet er afgørende for at undgå spild og sikre høj produktkvalitet, men det er en fysisk udfordrende arbejdsproces for slagteriarbejderne.

Samtidig betyder kravet til præcision, at arbejdet i dag er svært at overlade til robotter.

Læs også: Denne morgenrutine kan ændre dit helbred på få dage

DEXTRA-projektet sigter mod at løse disse udfordringer ved at kombinere røntgenteknologi og kunstig intelligens for derigennem at få en 3D-afbildning af de emner, der skal udbenes.

Ved hjælp af avancerede computermodeller analyseres røntgenbillederne, og på den måde bestemmes, hvor i produkterne der er knogler, og hvor der er kød.

Hermed bliver det muligt for robotter at arbejde uden at skulle “føle” på kødet, som mennesker gør.

Den udviklede teknologi integreres således i robotsystemer på slagterierne for at automatisere udbeningsprocessen.

Læs også: Så meget væske skal du indtage i sommervarmen

Projektet er støttet af Innovationsfonden og udover Teknologisk Institut deltager Danmarks Tekniske Universitet, DTU, automatiseringsvirksomhederne Frontmatec Smørum og AIRA Robotics S.L. samt slagterivirksomheden Danish Crown i projektet.

Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.

[irp]
[irp]

Læs også: Denne frugt kan gøre din hud strålende

Andre Artikler

Farvel til de slappe overarme: 3 effektive pilatesøvelser, du nemt kan lave derhjemme

Mange af os har prøvet at føle os lidt usikre på vores overarme – ja, de såkaldte “mormorarme”....

Denne plante kan fordoble din risiko for at dø

Nogle ser det som et harmløst alternativ til alkohol og tobak. Men ny forskning afslører en alarmerende virkelighed, der kan få dig til at tænke dig om en ekstra gang om.

Læge advarer: Dette tegn kan være et skjult signal på et hjerteanfald

De fleste af os har prøvet det: en mærkelig uro i kroppen, en tyngde i brystet eller måske...

Denne sunde matcha-is smager himmelsk – og du kan lave den på under 10 minutter

Cremet, sund og uden sukker – denne matcha-is er alt det, din sommer har manglet.

Farvel til de slappe overarme: 3 effektive pilatesøvelser, du nemt kan lave derhjemme

Mange af os har prøvet at føle os lidt usikre på vores overarme – ja, de såkaldte “mormorarme”....

Denne plante kan fordoble din risiko for at dø

Nogle ser det som et harmløst alternativ til alkohol og tobak. Men ny forskning afslører en alarmerende virkelighed, der kan få dig til at tænke dig om en ekstra gang om.

Læge advarer: Dette tegn kan være et skjult signal på et hjerteanfald

De fleste af os har prøvet det: en mærkelig uro i kroppen, en tyngde i brystet eller måske...